January 31, 2011

Kalkunirull tapenadega.



Tavaline argipäev armastab kiiresti valmivaid toite. Tervisliku ja rasvavaese kalkuniliha saab särtsakamaks tapenadega. Tapenade ehk oliivipasta valmistatakse oliividest, soolatud anšoovisest ja kapparitest nii. Enamast kasutatakse tapenades musti oliive, mul olid seekord rohelised, kuid soovitan kindlasti kasutada kividega oliive. Traditsiooniliselt määritakse tapenade röstisaiale, ent see sobib ka roogade maitsestamiseks. Mina lõikasin kalkuni kintsulihast 2 cm paksused viilud ja vasardasin need lihahaamriga läbi toidukile õhukeseks. Määrisin lihale kihi tapenadet ja keerasin rulli. Rulli ümber sättisin õhukesed Parma singi viilud. Praadisin rulle pannil paar minutit igast küljest, võtsin panni tulelt ja lasin kalkunilihal veidi kuumal pannil kaane all järelküpseda. Serveerisin rohelise saltiga.

2 comments:

  1. Geniaalne! Nii lihtne ja olen täiesti kindel, et supermaitsev. Pildid on ka puhas nauding!

    ReplyDelete