August 31, 2011

Pommu moos



Aubergine jam kõlab muidugi paremini, nagu Delicious'es kirjas oli, aga maakeeli on nii armas.
Ei, purkideviisi ma seda ei keetnud, tegin pühapäevase lambahautise kõrvale ja sobis nagu valatud. Keele viis alla ja varsti tahaks juba jälle. Purki polegi mõtet seda moosi panna, kui tuleb isu saab väikse vaevaga ja kiirelt paraja portsu podisema panna. Kardemon ja kaneel muudavad vürtsika hautise veidi salapäraseks, lausa muinasjutuliselt heaks.



3 väiksemat pommut (baklažaani)
2 spl oliivõli
2 suuremat ja hästi küpset tomatit
2 cm ingverit
2 küüslauguküünt
1 punane tšilli
1 tl kardemooni
1 tl kaneeli
poole sidruni mahl
3-4 spl palsamiäädikat
2 spl tumedat muscovado suhkrut
soola

Haki pommu kuubikuteks ja kuumuta õlis. Haki tomatid ja lisa pommu juurde. Alanda kuumust. Lisa ülejäänud komponendid ja hauta tasasel tulel 15 minutit, lõpus maitsesta soola ja suhkruga.





4 comments:

  1. tsiteerides klassikuid ehk Liinat - mina olen täeisti terve naine ja pean seda kohe saama!!

    ReplyDelete
  2. jah ja ühtlasi küsin ma, et kus on naised, baar ja metroo? mis sanatoorium see siin selline on, muudkui pommumoos ja pommumoos :-P
    aga jube hea näeb välja küll, mul ka kohe lambahooaeg algamas ja pommud isegi juba kapis ootamas. tulin rannast ja põikasin loksa poodi, seal aga nii ilusad pisi-pisikesed pommud, et ei suutnud ahnitsemata jätta.

    ReplyDelete
  3. Liina, keeda pommud moosiks ja ongi sanatoorium:)

    ReplyDelete