August 30, 2011

Sõstrakook


Mahlane ja hapukas kook, täielik koopia sellest siin. Suhkrut panin täidisesse sutsu vähem, sai küll üsna hapu, kuid just nii mulle meeldiski. Hapud sõstrad besee embuses, mmm....
Kaerajahust koogipõhjad on saanud sellesuvisteks lemmikuteks.




Põhi:


2 dl nisujahu

2 dl kaerajahu

125 g võid

3 spl suhkrut

3 munakollast

1 spl vett

Täidis:


500 g punaseid sõstraid

3 munavalget

1 dl suhkrut
2 spl kaerajahu

Pane nisu- ja kaerajahu koos suhkruga köögikombaini, lisa kuubikuteks lõigatud külm või ja lahti klopitud munakollased ning vesi ning surista ühtlaseks tainapalliks. Keera tainas toidukilesse ning pane pooleks tunniks külmkappi.

Seejärel rulli tainas kergelt jahusel pinnal kettaks ning kata sellega 24 cm läbimõõduga vormi põhi ja küljed. Kata küpsetuspaberiga ja aseta peale raskus (mina kasutan veidi väiksema läbimõõduga koogivormi). Pane 180 kraadisesse ahju 10 minutiks küpsema.

Täidise jaoks vahusta munavalged pehmete tippudega vahuks, lisa suhkur ja vahusta, kuni saad ühtlase läikiva vahu. Sega juurde kaerajahu ja punased sõstrad, tõsta täidis eelküpsetatud koogipõhjale ning küpseta 180 kraadises ahjus 30 minutit.

7 comments:

  1. Piret, neid pilte vaadates tuli mul heas mõttes kange hapu maitse suhu ja lõualuutagant hakkas kõditama... mmuah.. kindlasti on see niiiii hea kook! :)

    ReplyDelete
  2. Oehh, kui imekaunis, eriti need 2 esimest pilti!

    ReplyDelete
  3. Tõesti hea kook. Just tegin ja kohe sai otsa ka. Tuli täpselt selline nagu pildi peal.
    Ma panin neli muna. Ja segasin sõstrad enne jahu ja suhkruga ära ja siis lisasin munavalge vahu.

    ReplyDelete
  4. Tore, Kristi, et Sulle ka meeldis:)

    ReplyDelete
  5. Tore hooajaline kook. Lihtne ja kiiresti valmiv. Kui sõstrapõõsas oma aias, siis tee või iga päev, sest muud koostisosad on igas köögis enamasti olemas. Maitsev ka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kersti, rõõm lugeda, et Sulle meeldis:) Ja tõesti lihtne ju!

      Delete