September 26, 2011
Lambatartar
Lambukese sisefileed, õrnad ja õhukesed. Nii ilusad, et patta ega pannile panna ei raatsi. Mis muud, kui tuleb toorelt nahka pista. Idee Jaimie'lt.
lamba sisefilee
1 väike punane tšilli
1 küüslauguküüs
väike purk kappareid
kimp värsket münti
kimp värsket koriandrit
1 tl Prantsuse teralist sinepit
1 spl apelsin mahla
1 spl sidruni mahla
meresoola
värskelt jahvatatud pipart
oliivõli
6 viilu ciabatta't
Haki liha terava noaga võimalikult peeneks. Puhasta tšilli seemnetest ja haki peeneks. Puhasta ja haki küüslauk. Sega kõik komponendid lihaga ja maitsesta soola ning pipraga. Maitse! Vajadusel, lisa veel vürtsi, kas sinepi, tšilli või hoopis sidruni mahlaga. Jäta liha maitsestuma ja rösti ciabatta viilud ahjus kuldpuuniks. Aseta liha röstitud ciabattale ja nirista peale veel oliivõli. Klaasike punast veini võiks ka käeulatuses olla.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Jaa, niimoodi hakitud liha on vahest klassikalise böffi asemel suurepärane.
ReplyDeleteMõnus! Ja lambafilee on tõepoolest nii hõrk tükk, et pole mõtet seda kuuma ahju ega panniga ehmatama hakatagi
ReplyDeleteHea amps kindlapeale...mulle üldse toores liha ja kala hullupööra meeldib, olen vist kiskja loomusega :)
ReplyDeleteKristel
(Wordpressi inimesed ei kommenteerida sul)