October 16, 2011
Siiafilee kurgi ja ingveriga
...ehk hüvasti vananaistesuvi. Jah, nüüd tahaks juba pikalt haudunud pajarooga, kuid kuna pikk ja arvatavasti külm talv on veel ees, jõuab seda pada tulel hoida ilmselt kaua. Õrnast sügispäikesest jätkub siiski veel nii palju, et meenutada suve. Veel kord teha arbuusiga salatit ja kerget kalarooga.
4 siiafileed
meresoola
2 laimi
3-4 väikest kurki
3 cm jupp ingverit
1 spl oliivõli
võid ja õli kala praadimiseks
Fileeri kalad või osta valmis fileed. Koori kurk ja haki kuubikuteks. Fileeri laim. Pane kaussi kurgi- kuubikud ja laimiviilud, lisa oliivõli ja tõsta kõrvale. Koori ja haki ingver peeneks. Sulata või pannil, lisa veidi õli ja kuumuta selles ingverit. Lisa kala ja prae kergelt paar minutit ühelt küljelt. Keera ümber, tõsta peale kurgi ja laimi segu ning lase veel paar minutit pannil praadida.
Paku meelepärase salatiga. Minul oli arbuus kitsepiimast ricottaga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Milline värskus! Seda siiakest koos kurgiga keskmiselt fotolt tahaks kohe läbi ekraani hammustada. Kaunis lõpetus suvele. Head uut ahjupotihooaega!
ReplyDeleteKust sa said siiga? Mul oleks hirmsasti vaja ja Kaubamajas oli juba soolatud ja 45 eeku kilo.
ReplyDeleteKristel
Tänud, Mari-Liis!
ReplyDeleteKristel, siiafilee otsa komistasin Stockmannis.
siiga oli nädalavah Nõmme turul ühes kalaputkas ka
ReplyDeleteja täna oli Prismas.
ReplyDeleteTänud, nii suur tahtmine on ise siiga soolata... Ma ei tea, mis ajal mina poes käin, aga ma ei ole ikka veel värske siia otsa komistanud...
ReplyDeleteKristel