December 8, 2011

Roosa ja värskelt trükilõhnaline läheb loosi


Jah, see rõõmsalt roosa raamat on juba paar nädalat poelettidel lebanud ja kuuldavasti nii mõnegi hubase kodu riiulile end mugavalt sisse seadnud.
Vahest ma näpistan ennast, et ega see ometi uni ei ole.
Ilmset ka kõige roosilisemates unenägudes poleks ma sellist asjade käiku osanud ette näha. Vaikselt ja arglikult oma blogiga alustades hakkas see puhas rõõm, mis minust väljapääsu otsis järjest kasvama. Minu ellu tulid läbi netiavaruste uued inimesed, kellest said mu sõbrad ja mõttekaaslased. Tänaseks oleme koos jaganud maitseelamusi ja mõttevahetusi. Kõige krooniks oma lemmikretseptid kaante vahele vangistanud ja netist välja tirinud. Jah, blogi pole raamat ja raamat pole blogi. Blogi elab oma elu edasi, raamatul on algus ja lõpp. Kõik, mis trükipress talletanud, seda hiljem muuta ei saa, aga las ta jäädagi nii. Sillaks virtuaalruumist reaalsesse.
Mingi niru retseptivihik see pole, täitsa korraliku raamatu moodi. Suurim väärtus on erinevate emotsioonide ja retseptivaliku ühte koondamine, suurepärase sulejooksuga blogijad annavad värvi, pritsmeid lendab lausa laiali. Mul on suur rõõm, kõigest sellest osa saada.
Raamatu ideest kaante vahele saamine oli nauditav kogemus ja toimis õlitatult, seda tänu Tuulile, kes kogu projekti elegantselt juhtis. Raskeim osa kogu üritusest oli poseerimine. Mis viga süüa teha ja toitu pildistada, kuid ise fotokaamera ees kekutamine, vot see on juba selga märjaks võttev töö:) Õnneks on meil Marju, kelle fotograafi silm ja käsi saadavad korda imesid, et hiljem iseenda pildiga silmitsi jäädes ei hakkagi ahastama. Marju teene on ka meeleolukas raamatututvustus. Aga otsustage ise, kas raamat ka teid kõnetab.



Rõõmu tahaks ikka jagada, seepärast loosin välja mõned raamatud blogilugejate vahel. Loosi läheb 3 “Kulinaarsete kroonikute kokaraamatut” Kui soovid loosist osa saada, jäta palun kommentaariks paar sõna, või rohkem. Lisa kindlasti oma nimi. Loosimine
kestab laupäeva 10. detsembri südaööni.

Raamatu esitlus on juba täna, 8. dets kell 17 Viru keskuse Rahva Raamatus. Kohtumiseni!

35 comments:

  1. Oi, mind kõnetas see filmilõik vägagi! Kuna olen lapsega kodune, siis on sageli arvuti mu ainuke aken pärismaailma ja toidublogid kuuluvad mu esimeste lemmikute hulka! Poolkogemata olen juba pikka aega olnud peaaegu kõigi raamatukaante vahele pugenud blogide jälgija. Raamatu ilmumine teeb suurt rõõmu eelkõige selle tõttu, et internetiavarustes on retsepte nii palju ning küll on hea uskuda toredate inimeste maitseid ning valida kiiresti retsept nende kõige lemmikumate hulgast. Tuhat tänu vaeva nägemast!

    ReplyDelete
  2. Tere! Mina avastasin kulinaarsete blogide võlud eelmisel talvel. Esialgu nami-namist alguse saanud ahelreaktsiooni kaudu jõudsin kiiresti nii raamatuautorite kui teistegi blogideni. Ja ainult rõõmu on sellest olnud.

    Enamasti sirvin blogisid regulaarselt otsin inspiratsiooni ja kaasmõtlust, pole kumbki neist leidmata jäänud. Ja muidugi kiidan Su fotosid, ahvatlev serveering on tihti see, mis neelud käima paneb! :)

    Õnne raamatu ilmumise puhul!
    Kaisa

    ReplyDelete
  3. hommikust!

    on Puhas Rõõm näha, et kokandusblogijad on millegi nii ägedaga hakkama saanud ! eks internetist on tore retsepte otsida, aga päris raamatu vastu ikka ei saa..
    toredat-toredat detsembrit ja kivi kotti (munarebu beseesse? vesi sulasokolaadi? tükid bechamelli?) täna õhtuks raamatuesitlusele !

    kristi :)

    ReplyDelete
  4. Tere

    Minu meelest on toidublogimine elustiil! Suur tänu kõigile tublidele kokandusblogijatele, tänu teile on mu silmaring märgatavalt avardunud ja maitsemeeled saanud kogeda rohkem kui varem. Tänan, et te viitsite. Raamatule edu!
    Age

    ReplyDelete
  5. Tere!
    Olen siit blogist leidnud palju huvitavaid maitseid, mida kodus järgi teha. Ka mitmed teised blogid, mis siinsamas märgitud jälgitavateks, on mulle nüüd nagu toredad tuttavad kellelt häid ideid ja mõnusaid lugusid lugeda.
    Jaksu ka edaspidiseks!
    Urve

    ReplyDelete
  6. Tere!
    Minu hommikud algavad sellega, et pudru söömise ajal tuhnin toidublogides, vaatan ilusaid pilte, loen armsaid jutte ja muidugi ka panen paljud retseptid ka enda jaoks kõrvale. Minu lõunad on samasugused, ainult pudru asemel on midagi muud, ülejäänud programm on sama. Minu õhtud on jällegi sama programmiga, aga selle vahega et pudru asemel on õhtusöök ja blogides tuhnimine toimub tavaliselt peale õhtusööki, siis on rohkem aega ja saab veel rohkem sellesse maailma sisse elada.
    KUID vahel pole mitte midagi paremat sellest, kui võtad riiulilt kokaraamatu, kerid ennast mõnusalt pehme pleedi sisse diivani nurka, ja hakkad lappama, aeglaselt ja sihitult. Alati lõpeb selline tegevus kööki suundumisega, et mõni raamatust avastatud või taasavastatud retsept kasutusele võtta. Ja mida veel tahta kui ühte raamatusse on kokku pandud tuttavad lemmikud interneti avarustest.
    Toidublogijad on väga tublid inimesed, et jõuavad enda igapäeva toimetuste kõrvalt ka veel midagi sellist ette võtta, aga et ka veel raamat...kes teeb see jõuab vist:)!

    ReplyDelete
  7. Tere!Ja oli ytlemata meeldiv lugeda sellist uudist. Mina elan juba 11 aastat Soomes, aga pea igal Eesti reisil ostan endale raamaturiiulilt kaasa möne toreda retseptiraamatu. Oleks kyll väga vahva, kui saaksin enesele sellise toreda Jõulukingi teha. Kaunist Jõuluootust ja meeldivad küpsetamist.

    ReplyDelete
  8. Tere Piret!

    Sinu blogi on ikka rõõmustanud silma kaunite fotode ja peenete retseptidega. Jätka samas vaimus!

    Liisi

    ReplyDelete
  9. Tere! Raamat tundub tõeliselt ahvatlev! Kuigi olen suur blogide lugeja, oleks õhtuti tore ka raamatut ennast kätte võtta ja mõtiskleda teemadel, mis homseks süüa saab. Suur aitäh kõikidele blogijatele, kes mõnusate retseptidega silma rõõmustavad, inspiratsiooni annavad ning suu vett jooksma panevad!
    Katrin

    ReplyDelete
  10. Tere.
    Kõik eelpool teiste poolt välja kirjutatu on nagu minu elust ,sest ka mina tuhnin hoolega blogides, aga ka alati lähen põnevusega raamaturiiuli juurde ja alustan sealt uurimustööd. See raamat oleks meeldivaks täienduseks minu kokkanduse riiulil.
    Edu ja jaksu ,et raamatule ka vol.2 tuleks
    Merike

    ReplyDelete
  11. olen juba jõudnud seda kaunitari sirvida ja Jõuluvanale on soov teele saadetud ;)

    edu tänaseks esitluseks!

    ReplyDelete
  12. Puhas rõõm on ka minu poolne. (:
    Armastan lugeda Sinu ja ka teiste blogijate/blogardite blogisid. Eriti kiidan Sind imeilusate piltide ja isuäratavate retseptide eest, millest mõne kavatsen kohe kindlasti kunagi järgi proovida.
    Armastan ka ise kokkamist ja mõtlen ehk isegi tulevikus sellest blogima hakata. Senini olen üli-õnnelik sellega, mida kõike imelist nii Sina kui ka teised lugemiseks pakute. Blogi eelis on selle suurus - blogisse mahub ju retsepte lõpmatult ja seda saab kogu aeg täiendada. Raamat aga annab palju soojema ja mõnusama tunde - seal on just need spetsiaalselt välja valitud retseptid. Suurepärane mõte oli need mõlemad ideed teostada!
    Aitähh, et ühe kasuliku, armsa ja isuäratava raamatu kokku panite.

    ReplyDelete
  13. Olen sattunud toidublogide peale oma ema jälgedes käies. Oleks äärmiselt armas, kui saaksin tema südant saabuvatel jõuludel soojendada ja selle raamatu kinkida. Kui ei loosiga, siis saab ehk poest :)

    Ann :)

    ReplyDelete
  14. Tere, Piret!
    Õnnitlused väga kauni kokaraamatu ilmumise ja sama kauni (ilusad/lummavad pildid) ja mõnusalt kirjutatud blogi eest!
    Monika L.

    ReplyDelete
  15. Sinu puhastest rõõmudest on minul rõõm.
    Ja minu kõhul on rõõm ka.

    ReplyDelete
  16. Kahjuks ei ole veel jõudnud seda raamatut sirvida, kuid huvi on suur. Olen igapäevane kokandusblogide lugeja ja võimalusel lisan ka enda blogisse retsepte. Nii endale talletamiseks kui ka teistele, kellel minu tehtud söögid on maitsenud.
    Uuendusi blogides vaatan kohe hommikul hommikusööki süües, kui ka päeva jooksul uurin, kas midagi uut on lisatud juurde. Ideid söögitegemiseks on alati juurde vaja:)

    ReplyDelete
  17. Raamat tundub põnev just kontsepti tõttu - midagi sellist ei ole varem tehtud. Kindlasti aitab müügiedule kaasa ka see, et retseptid on Eestis läbi tehtud. Igal juhul palju õnne! Oma raamatu ilmumine on eriline tunne - see ei ole võrreldav blogiga, mida reaalselt käes hoida ei anna, ega ka ajakirjadega, sest need pannakse ära kappi või vähemalt vähemtähtsatena kuhugi hunnikusse. Raamat on nagu tükike sinu loost, mille teine oma kodus erilisele kohale tõstab - sinna kuhugi üles riiulile, teiste tähtsate tegelaste hulka. Ja nii võib ka autor end erilisena tunda! Nele

    ReplyDelete
  18. Väga ilus kokaraamat, täna just poes sirvisin. Tublid olete!

    ReplyDelete
  19. Tere!
    Olen tõeline toidublogide fänn, kes siiski pigem vaatab imetlusega, kui ise kommentaarides sõna võtab. "Puhas rõõm" on üks vähestest blogidest, millele pea igal õhtul silma peale viskan. Siinsed fotod ja retseptid on lihtsalt nii paeluvad!
    Samuti piilun üpris sageli nii mõnessegi teisse blogisse, mille autorid kuuluvad "kulinaarsete kroonikute" hulka. Seetõttu oleksin väga-väga õnnelik, kui saaksin teie koostatud raamatu ka omale kauniks jõulukingituseks, kuna olen ise vaene tudengirott ning seda ise endale kahjuks osta ei jaksa...
    Kui aga loosiõnn mulle ei naerata, siis olen ikkagi rõõmus selle üle, et leidsin lõpuks piisava põhjuse ka ise siin sõna võtta ja blogipidajale kiitust avaldada :)
    Kauneid jõule kõigile!
    Riina

    ReplyDelete
  20. tere, nii lihtne on ju vaadata retsepte internetist/blogidest, aga nii mõnus ja mugav on neid vaadata raamatust. Mul oli väga hea meel, kui kuulsin sellest raamatust. Edu kõikidele uuteks katsetusteks ja meiega jagamiseks.
    Kadri
    P.S. Kas tulete ka mingi aeg Tartusse raamatuid signeerima?

    ReplyDelete
  21. Kui ma kuulsin, et te sellise raamatu plaanite kokku panna, leidis see kindla koha nimekirjas, mille tahtsin kindlasti kas emale või ämmale (miks mitte mõlemale!) sünnipäeva-/jõulukingiks osta.
    Käisin poes raamatut sirvimas ka ja... Ilmselgelt pean küüned taha ajama! :)
    Väga hästi kokku pandud ja nii tore on näha raamatus tuttavaid nägusid ja retsepte, mis muidu arvutiekraanilt vastu vaatavad :)

    ReplyDelete
  22. Mina olen ka rohkem seda nö "vana tüüpi", kellele meeldib palju rohkem vaadata retsepti raamatust, kui internetist. Eriti toredad on põlvest-põlve pärandatavad kokaraamatud, kuhu vanaema lemmikkoogile omapoolsed täiendused juurde kirjutanud. Ja pisikesed shokolaadised näpujäljed rikastavad ka iga kokaraamatut!
    Käepigistus oma kokaraamatu puhul!

    ReplyDelete
  23. Hei, Piret!

    Jälgin Sinu blogi ka juba pikemat aega ja isegi ei tea, kas olen siit mõnda retsepti ka ise proovinud teha, aga ka niisama lugeda ja valgusküllaseid pilte vaadata on puhas rõõm.

    ReplyDelete
  24. Just siis, kui tundus, et nüüd on retseptiraamatuid juba piisavalt kogunenud, andsite Teie välja oma teose. Eilne raamatuesitlus oli mõnus ja oma värskesse raamatusse autogrammidki saadnud. Aitäh selle eest. Aga ma tean üht sõbrakest, kes seda jõuluvana kingikotti ootab :)

    ReplyDelete
  25. Olen regulaarne toidublogide lugeja ja see siin on kindlalt üks suurimaid lemmikuid. Aga veel rohkem meeldib mulle käes hoida ilusaid kokaraamatuid.

    ReplyDelete
  26. Tere!
    Suurepärane uudis, et minu lemmikblogijate retseptid nüüd ühiste kaante vahelt leida võib! Olen kokandusblogidest ja -raamatutest lausa sõltuvuses. Isegi, kui kõiki retsepte ei jõua järele teha, siis kindlasti õhtuti peale laste magamapanemist klikin kõik enda poolt märgistatud blogid läbi ja loen, mida uut ja huvitavat kirjutatakse. Öökapiraamatuteks on mul kokaraamatud, mida eriti aktiivselt sirvin enne pidustusi, sünnipäevasid või pühasid. Nii kahju, et haigus on mu maha murdnud ja ei saanud tulla raamatu esitlusele. Näpud juba väga sügelevad selle raamatu järgi. Palju edu ja lennukaid mõtteid edaspidiseks autoritele!

    ReplyDelete
  27. Piret!
    See on tore uudis, et Sina ja teised tublid toidublogijad kokaraamatu koostamise ette võtsid! Olles ise enamike raamatus figureerivate blogide tihe külastaja, oli muidugi juba enne raamatu läbisirvimist selge, et tegu väärt raamatuga. Igal juhul ahvatlevad retseptid, kaunid pildid ja kena kujundus!
    PS Täpselt needsamad sõnad iseloomustavad ka Sinu blogi, nii et värskeid ideid ning väärt maitseelamusi edaspidiseks:)

    ReplyDelete
  28. Poes sai raamatut juba ka pisut sirvitud.Ütleks ,et väga ilus ja tore ettevõtmine.
    Meeldib samas ka ,et on internetis on üleval palju ,palju ilusaid ja maitseid täis blogisid :)

    Katrin

    ReplyDelete
  29. Nii tore, et toidublogardid on lisaks pop-up kohvikule leidnud tee paberile. Soovin, et teie mõttelend ja lahkus teistele oma häid retsepte jagada ei kaoks kuhugi.
    Hetkel aga käin teie blogides silmadega söömas, sest pere järelkasv on nisu, piima, muna ja paljude patuselt heade toiduainetevabal dieedil.
    Ilusat jõuluootust ja maitsvaid suutäisi!

    ReplyDelete
  30. Oi kui tubli Sa oled! :) Olen heas mõttes kade, sest olen ise ka mõelnud avaliku toidublogi pidamise peale, aga kõike ka ei jõua ja praegu on nii mugavam, et kõik hea ja parem on luku taga! Igatahes ei jõua ära oodata, et saaksin ka selle raamatu endale ja nii 5-10 klikki päevas võid minu arvele panna, sest käin ikka sageli piilumas lootusega ilusatest piltidest kõht täis vaadata!

    Ja äkki siis järgmine raamat on juba nimega "puhas rõõm" ;)

    ReplyDelete
  31. Piret,
    mina olen Su blogi tihe külastaja (mida Sa muidugi tead:)), sest lisaks imeilusatele toidupiltidele on Sul ka tõeliselt ahvatlevad retseptid. Ma ei teagi vist ühtegi teist blogi, kus ma iga kord, kui uus retsept tuleb, tahaks kohe seda proovida v suu vett jooksma hakkaks....:) Ja õnnitlused esimese kokaraamatu puhul - tubli saavutus! :)

    ReplyDelete
  32. Palju õnne raamatu ilmumise puhul! Tervitused Saaremaalt

    ReplyDelete
  33. Piret, mind isutab siiani see Sinu imekaunilt värviküllane värske pasta pilt ja just tänu Sinu tallekeele postitusele sai ka minust selle delikatessi sõltlane ning nüüd, tänu sellele kaunile roosale raamatule on veel üks põhjus, miks ma suve ära oodata ei jõua - sinu pere reliikvia retsept- tomatikaste on juba valmistamisootele pandud. Aitäh jagamast ja palju õnne raamatu puhul, Kätrin.

    ReplyDelete
  34. Tundsin Enely kommentaaris ära iseenda. Minu nädalalõpud kulgevad samas rütmis Enely kirjutas nii: Minu hommikud algavad sellega, et pudru söömise ajal tuhnin toidublogides, vaatan ilusaid pilte, loen armsaid jutte ja muidugi ka panen paljud retseptid ka enda jaoks kõrvale. Minu lõunad on samasugused, ainult pudru asemel on midagi muud, ülejäänud programm on sama. Minu õhtud on jällegi sama programmiga, aga selle vahega et pudru asemel on õhtusöök ja blogides tuhnimine toimub tavaliselt peale õhtusööki, siis on rohkem aega ja saab veel rohkem sellesse maailma sisse elada.
    KUID vahel pole mitte midagi paremat sellest, kui võtad riiulilt kokaraamatu, kerid ennast mõnusalt pehme pleedi sisse diivani nurka, ja hakkad lappama, aeglaselt ja sihitult.

    ReplyDelete
  35. ... eile märkasin, et kannan raamatut kodus kahe korruse vahel käies kaasas - kui on sobiv moment, siis loen mõne novelli...

    tänud kõigile asjaosalistele! Miisu Maasikas

    ReplyDelete