June 12, 2013

Magus suvi



Suvi on magus. Natuke hirmuäratav on ka. Hirm on, et kaunid päevad veerevad liigkiiresti õhtussse. Samas on ka õhtud ju armsad, kas pole? Ehki ma naudin igat hetke ja planeerin oma tegemistesse ka sutsuke nautimisaega sisse on mul kogu suve paaniline hirm selle käestlibisemise pärast. Nii palju  imelisi hetki, kohti  ja suvelõhnu tahaks oma  mälusoppi pakkida, et neid siis kujutletava siidipaberi krabinal vaiksetel tubastel sügistalve õhtutel välja harutada. Loodetavasti saan kõik killud pakitud, veel jõuab ja üht-teist on juba tallel.
Suvi ongi nagu magustoit. Kogu ülejäänud aasta ootad ja loodad, teed plaane ja kavandad, siis vaid väike amps ja otsas ta ongi, aga magus maitse jääb. 




Röstitud rabarbrid Kreeka jogurti ja kuusevõrsesiirupiga

300 g rabarbrit
5 sl kuusevõrsesiirupit
1 tl vanilliekstrakti
1 tl kaneeli
Kreeka jogurtit

Tükelda rabarber. Ära koori! Pane tükeldatud rabarber ahjuvormi nirista peale kuusevõrsesiirupit, vanilliekstrakti ja puista kaneeli. Sega. Pane vorm 200 kraadisesse ahju 15 minutiks küpsema. Tõsta välja ja lase jahtuda. 
Serveeri kodumaise Kreeka jogurti ja kuusevõrsesiirupiga.



Kuusevõrsesiirup


100 g kuusevõrseid
500 ml vett 
300 g suhkrut

Kalla vesi kuusevõrsetele ja pane pott tulele. Keeda kuusevõrseid 15-20 minutit, kurna vedelik ja pane tagasi potti. Lisa suhkur ja sega kuni suhkur on sulanud. Keeda madalal kuumusel umbes 50 minutit, kuni siirup pakseneb. Valmis siirup on punaka tooniga.
Kasuta magustoitudes, salatikastmetes ja marinaadides mee asemel.

No comments:

Post a Comment