July 23, 2009

Mustikakook


Juuli – oo õnnis kesksuvi. Riburada valmivad marjad. Mõnus on vihmasagarate vahel jalutada lõhnavasse metsa ja korjata paar peotäit tumesiniseid mustikaid. Kiired askeldused köögis ja valmib lillakaspunane kook, mida on hea nautida võrkkiiges lebotades käeulatuses aurav tassike värsket piparmünditeed.
Mis sest, et käed ja suu saavad siniseks ning kogemata plehku pannud mari on jäädava jälje jätnud valgele pluusile. On vihma ja päikesepaistet, on nagu südasuvel ikka, magusalt ilus ja hea.

Põhi
pool pakki Digestive küpsiseid
50 g võid
2 spl mandlipuru

Täidis
3 muna
250 g mascarpone toorjuustu
mustikaid
1 laim
1 dl suhkrut

Sulatasin või. Purustasin küpsised köögikombainis, lisasin sulavõi ja mandlipuru. Katsin lahtikäiva koogivormi küpsetuspaberiga ja surusin küpsisepuru vormi põhjale. Küpsetasin koogipõhja 180 kraadi juures u 10 min. Vahustasin eraldi munakollase ja valge. Lisasin suhkruga vahustatud munakollasele laimimahla, toorjuustu ja mustikad. Lõpuks segasin ettevaatlikult juurde vahustatud munavalged. Kallasin täidise eelküpsetatud põhjale ja küpsetasin 180 kraadi juures 40 minutit. Lasin vormis jahtuda ja veel hiljem paar tundi külmkapis tarduda.

Kook oli hästi mahlane ja mahe. Mõni proovija avaldas arvamust, et võiks magusam olla. Magusust saab lisada vaniljekastme või jäätisega.

No comments:

Post a Comment