May 9, 2010

Emale


Külmal maikuu pühapäeval kinkisin emale sooja kallistuse. Tordi tegin ikka ka. See Tuuli kiidetud kook tundus ehtemadepäevalik.

Rabarberi-ingveri toorjuustukook


Põhi
pool pakki Digestive küpsiseid
50 g võid

Täidis
500 g rabarbereid
1 dl suhkrut
pöidla suurune tükk ingverit
3 pakki Farmi toorjuustu
1 toru maitsestamata kohupiimapastat
4 muna
2 spl tärklist

Kaunistuseks
100 g valget šokolaadi
maasikaid


Purusta küpsised köögikombainis. Sulata või. Sega koos küpsistega ühtlaseks massiks ja suru koogivormi põhja. Soovitav on kata vorm eelnevalt ka küpsetuspaberiga.
Haki rabarber, kalla üle 1 dl suhkruga ja kuumuta 10 minutit, kuni rabarber muutub pehmeks. Lisa riivitud ingver.
Vahusta toorjuust, lisa kohupiim. Sega juurde pehmeks keedetud rabarber ja tärklis. Seejärel sega juurde ühekaupa munad.
Küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund ja 20 minutit. Aseta küpsetamise ajaks ahju ka veenõu. Pärast küpsetamisaja lõppu lülita ahi välja, jäta uks paokile. Lase koogil ahjus jahtuda umbes tund. Seejärel tõsta kook külmkappi tahenema. Enne serveerimist vala üle sulatatud šokolaadiga ja kaunista maasikatega.

2 comments:

  1. Kuidas sa alati minust ette jõuad? Mul just see kook silma jäänud,mida võiks järgmisena teha. Emadepäevaks sai tehtud brownie-cheescake-i.Isetehtud toorjuustuga muide.Väääga hää tuli.

    ReplyDelete
  2. No sa Agaate oled ju nii põhjalik. Isetehtud toorjuust kõlab küll aukartustäratavalt:)

    ReplyDelete