May 28, 2010

Rabarbri-maasikakompott apelsiniga


Rabarbri ja apelsini kooslus on mind juba ammu võlunud. Minu mälusopis on talletatud hõrgud koogid, mida mu sõbranna pakub. Tema ema valmistatud rabarbri-apelsinimoos on kookide lahutamatu osa. Katsetasin apelsini ja rabarbriga nüüd minagi. Mimmi moosi maitsest võlutuna ja Jamie uut raamatut sirvides sündis selline kompott.

500 g rabarbrit
50 g suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
500 g maasikaid
1 apelsini mahl

400 g maitsestamata jogurtit
1 apelsini riivitud koor
2 spl mett

Tükeldasin rabarbri ja panin koos suhkru ja apelsinimahlaga potti. Lasin keema tõusta. Vähendasin kuumust ja hautasin ilma kaaneta edasi kuni rabarber pehme ja vedeliku vähemaks jäi ning konsistens tihedamaks muutus. Tükeldasin maasikad ja lisasin potti. Tõstsin kohe poti tulelt ja lasin segul jahtuda.

Nõrutasin jogurtit sõelal, et vedelik välja valguks. Nii sain paksema konsistensi. Segasin juurde mee ja riivitud apelsinikoore. Serveerisin kompoti maitsestatud jogurtiga.
Mascarponevaht oleks ka tore kaaslane, kuid jogurt on taljesõbralikum variant.
Mine tea, rannahooaeg võib siiski ootamatult saabuda:)

No comments:

Post a Comment