May 31, 2010

Salat halloumi juustuga


Kapis ootas albiinopommu oma tähetundi. Seltsiks sobitasin halloumi, veidi rohelist ka sekka ja salat oligi valmis.
Kiire ja toitev kõhutäis, sobis suurepäraselt iseseisvaks roaks. Halloumi on kas kitse-või lambapiimast tehtud Küprose juust, mida saab ka küpsetada. Praadimisel või grillimisel tekib halloumile krõbe pealispind ning see jääb seest mõnusalt pehmeks ja pisut venivaks.

1 pommu(baklažaan)
1 suvikõrvits
peotäis ruukolat
röstitud ja tükeldatud metsapähkleid
mõned mündilehed
200 g halloumi juustu

Salatikaste

poole sidruni mahl
3 spl oliivõli
1 spl mett
1 spl karulaugu pestot

Lõika pommu pikuti viiludeks ja raputa üle soolaga. Lase seista u pool tundi ja pühi sool majapidamispaberiga ära. Rösti kuival ja kuumal pannil pommu viilud mõlemalt poolt pruuniks. Tõsta taldrikule. Viiluta suvikõrvits pikuti õhukesteks viiludeks. Seda on hea teha näiteks juustunoa või juurviljakoorijaga. Prae pannil kergelt õlis suvikõrvitsa viilud. Säti pommu viilude peale. Lõika halloumi juust viiludeks ja prae pannil õlis mõlemalt poolt umbes minut. Tõsta salatikaussi. Lisa ruukola ja mündilehed. Sega kastme komponendid omavahel ja vala salatile.

2 comments:

  1. Piilun seda retsepti juba mõnda aega ning täna hakkan aukülalistele tegema. Küsin üle vaid selle kuidas oleks parim pommu viilutada st paksud viilud või pigem õhemad? Tänud!

    ReplyDelete
  2. i, mina olen pommu viilud jätnud u. sõrmejämedused, aga ega see miski täpisteadus pole, võivad olla ka õhemad. Ah, nüüd on vist külalised küll juba söönud. Kuidas maitses?

    ReplyDelete