December 15, 2010

Peediorsoto



Peediga orsoto kõlab minu jaoks küll, nagu jõuluroog. Hea kaaslane lihapraele ja lausa jumalik hapukapsaga. Ilus punane ka veel lisaks. Argisel hetkel sobilik iseseisva toiduna. Kreemisust lisab toorjust ja „lumiseks“ muudavad õrnõhukesed Parmesaani killud.



2 spl oliivõli
2 hakitud sibulat
2 küüslauguküünt
200g odrakruupe
1l kanapuljongit
1 klaas punast veini
2 toorest peeti
2 spl toorjuustu

Serveerimiseks Parmesani juustu


Haki sibul ja küüslauk. Koori ja riivi peedid. Loputa kruubid hoolega. Soojenda poti põhjas õli ja kuumuta selles sibulat, kuni see muutub klaasjaks. Lisa küüslauk ja jätka kuumutamist veidi, seejärel lisa kruubid. Lase mõni minut kuumeneda ja lisa peet ning seejärel vein. Kui vein on aurustunud hakka vähehaaval lisama kuuma puljongit. Lase sel kruupidesse imenduda ja lisa uus ports puljongit. Jätka puljongi lisamist kuni kruubid on parajalt pehmed. Sega juurde toorjuust ja serveeri Parmesani laastudega.

6 comments:

  1. Milline toit, millised pildid! Piret, kust Sa valguse võtad nii headeks piltideks???
    Orsotot teen minagi sageli, peediga pole aga veel proovinud.

    ReplyDelete
  2. Ma olen suur peedisõber, aga jõulude ajal tuleb see peediisu eriti välja. Tunamullu tegime speltakruubi-peedirooga jõuludeks - nii imeline värv ja maitses ka imehästi!

    ReplyDelete
  3. Ma nüüd ei tea kas see on päris sama retsept, aga MOONis olen kord peediorsotot proovinud, maitses väga hea! Aga kõrvitsaorsoto kirsejuustuga jääb siiski selleks päris lemmikuks:)

    ReplyDelete
  4. Merit, mulle meeldib ka kõrvitsa ja kitsejuustuga, blogiski retsept olemas. Peediga orsotost sai uus lemmik ja nüüd on raske valida:)
    Pille, mul ka jõuluajal kasvab soov peeti igale poole toppida. Sinu tatrahautis ootab järjekorras.
    Tänud Tuuli ja Aet! Valgust kogun jupikaupa ja hoian kotis:)

    ReplyDelete
  5. Paluks ka seda valgust sealt kotist natukene. Tasu kokkuleppel.
    Vaatamata ettevaatlikule suhtumisele orsotodesse üldse tegin tänase küpsetatud lambaselja kõrvale sinu peediorsotot ja pean nüüd oma suhtumise vist ümber vaatama.

    ReplyDelete