December 12, 2010

Sõrnikud


Ma jumaldan pühapäevahommikuid. No kellele need ei meeldiks, eks. Mõnus on lubada endale pikk ja laisk hommik koos rikkaliku hommikusöögiga, mis veidi aeganõudvam, kui argihommikul kiirustades. Mu viimase aja puhkepäeva-hommiku lemmikuteks on saanud sõrnikud. Enamasti sobitan need moosiga. Mulle endale meeldib mustsõstra toormoosiga. Võib ka forellimarja ja hapukoorega.

500g kohupiima
1 muna
2 spl suhkrut
5 spl jahu
soola
1 tl soodat

õli praadimiseks
moosi või hapukoort serveerimiseks

Sega munad kergelt suhkruga. Lisa kohupiim ja sooda ning soolaga segatud jahu. Sega ühtlaseks.
Kuumuta õli pannil ja tõsta lusika abil väikesed koogid pannile. Prae keskmisel kuumusel 4-5 minutit kummaltki poolt.

3 comments:

  1. oh issandissand kui ilusad pildid!
    meil on sõrnikutega ka erisuhe. ma olen sõrnikute peal üles kasvanud, igal pühapäevahommikul tegi ema noid. no ja kui ma mehele läksin, võttis k selle kombe üle, st hakkas ise tegema. võib öelda, et ma oma pika elu jooksul olen ehk kümmekond nädalavahetust ilma sõrnikuteta pidanud üle elama.
    äkki peaks seda väärikat suhet sel pühapa ka kalamarjaga kroonima?
    ps. eelmisel pühapäeval sai sõrnikuid õnnistatud meie turult ostetud nõmmiku talu kohupiimaga. vat see oli kohukas - õhuline, peaaegu vahuline tekstuur ja õrn maitse.

    ReplyDelete
  2. imelised pildid, braavo!
    mul tuli kusjuures praegu meelde, et minu sõrnikupostitus oli esimene, mille alt leidsin Pireti kommentaari. Nii et meie blogitutvuse sümbol! :)

    ReplyDelete
  3. Ohoo, sõrnikud, kui sümbol ja miks ka mitte. Mäletan küll, Mari-Liis, seda postitust, kui ma enam vait olla ei jaksanud:)
    Ah siis sellepärast sa, Liina, nii särav oledki!! Seda kohupiima peab nädalavahetuseks varuma tulema ,õigupoolest on see mul juba listis.

    ReplyDelete