February 5, 2009

Tuunikala




















Poekäigul imeilusat tuunikala nähes ei raatsinud mina teda sina letile lebama jätta ja palusin müüjal mulle kaks tükki sisse pakkida. Jah kallis ta ju on, kuid ka väga toitev, nii et meie perele kaks tükki on jumalast piisav kogus.(kolm inimest)
Ega tuunikalaga mingit imenippi polegi, kõige tähtsam on teda mitte üle küpsetada.
Kõigepealt valmistasin salati

pott mini spinatit
peotäis lutserni idandeid
peotäis mungoa idandeid
koriandrit
avokaado
maasikaid
päevalilleseemneid
salatikastme segasin sidrunimahlast, magusast tšillikastmest ja oliiviõlist, maitseks veskist musta pipart.

Siis segasin kastme kalale: selleks võtsin soojakastet vispeldasin peene joana juurde oliivõli ja lõpuks lisasin wasabi-pastat.

Polnudki muud teha, kui malmpann pliidil kuumaks ajada ja kala praadima asuda. See tähendab, et tegin tuunale kuumal grillpannil triibud peale. Mõlemalt poolt maks. 2 min arvan,et vist suts isegi vähem.
Suurepärane õhtusöök oligi valmis ja koos kõikide toimingutega võttis selle valmistamine aega vaevalt 15 - 20 min. Kala tuli välja perfektne - seest kaunis roosa ja temperatuurilt jahe.Kaste sobis oivaliselt ja lisas soolasust. Raputasin pinnale ka mõned soolahelbed. Arvan, et soojakastme asemel võiks proovida ka kasutada austrikastet. 
Parim kiitus oli see, kui mu mees teatas pärast esimest ampsu, et selle peale võiks püstiseistes aplodeerida!!! Veelgi parem see, et ka teismeline tütar sõi kala(pole just lemmiksöök) ja kommentaar oli - normaalne!

No comments:

Post a Comment