February 19, 2009
Lõhe aurukarbis
Aurutatud kala on tervislik, kuid kuidas seda teha kui pole uhket auruahju? Kuskilt ajakirjasabast jäi meelde, et selleks sobib suurepäraselt bambusest aurukarp. Kuna minu köögis oli selline karp juba üsna ammusest ajast, ostetud emotsiooni ajel ja suht väheses kasutuses. Õngitsesin siis karbi välja ja asusin katsetama. Tänaseks olen leidnud karbikesele, mida enne kõige ülemisele riiulitele taha nurka surusin, koha allpool just seal, kus enim kasutuses olevad potid pannid. Kala valmib super kiiresti ja on hõrk ning maitsev. Maitsestamiseks mitmeid eri variante.
Seekord sättisin karpi lõhe, pigistasin peale laimimahla, riivisin koort ja jahvatasin veskist laimi pipart (laim,pipar,koriander,sidrunhein). Aurukarbi võib panna laiemasse potti või wok panni peale. Poti põhjale suts vett,kuid tuleb jälgida,et keev vesi kalani ei jõua, vaid ainult aur. Küpsetusaeg on u 5-6 min. olenevalt kalatükkide paksusest.
Kõrvale tegin osalati
purk konservube
kirsstomateid
punanae sibul
värsket koriandrit
ruukolat
Kastmeks soojakastet, oliivõli ja suts tabascot.
Labels:
kala
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment