February 26, 2009

Faasanijaht


Kargel talveõhtul oli Bonaparte'i kogunenud saalitäis „faasanihuvilisi“ maitsma Cef de Cuisine Artur Ovchinnikovi poolt kokku pandud intrigeerivat menüüd ja nautima Rein Kasela soovitatud veine.

Tervitusjook Ribolla Gialla Spumante oli peene mulliga maitselt puuviljane ja ümar, sinna juurde serveeritud suupiste Mille feuille faasanirilette'ga, aga liig suur amps, mille suhu mahutamisega oli omajagu tegu.

Esimeseks käiguks oli gratineeritud tsitruse sukaadiga faasanigalantiin Dijon sinepi kreemiga, serveeritud karamelliseeritud miniporgandiga. Kaaslaseks pakutud Pinot Gris Les Princes Abbés
Alsace'st oli puuviljane ja kergelt kirbe järelmaitsega vein.
Faasanigalantiin oli hästi kreemine, veidi raskepoolne isegi, kuid seda elavdasid lisatud pähklid ja ürdid. Dijon sinepi kreem oli aga õhuline ja hõrk lisand.

Järgmiseks käiguks pakutud peedikonsomee ja miniquiche faasanimaksaga ning Villa Fidelia Bianco säravaim osa oli kindlasti konsomee. Konsomee serva tekkinud õhumullid olid kui pärlikee, millel ka pärlmutritaoline läige. Maksa sametine maitse täiendas kaunist vaatepilti ja peedi maitseküllast leent. Paar väikest sparglit quicheí pinnal tuletasid meelde, et kevad pole enam kaugel. Vein jäi selle käigu juures veidi varju.

Murakamarja granite eau de vie'ga minus suurt vaimustust ei äratanud. Muraka osa selles oli väga tagasihoidlik.

Pearoks serveeriti Pappilotte faasanifileest, trühvli ja spinati täidisega serveeritud granaatõuna- rose veini juc'iga. Filee oli parajalt mahlakas (nii mahlakas kui üks faasanifilee saab olla) . Liha vahele sätitud spinat ja krõbe filo „katus“ andsid ilmekust ning mahlakust lisasid ka kaks kastet (teise oli Chef viimsel hetkel lisaks valmistanud)tume ja heledam.
Juurde serveeriti Nuits- St. Georges Ier Cru"Clos de la Marechale" Burgundiast

Magusroaks oli Sidrunikoortega maitsestatud juustukook,metsamarjade ja vürtsise siirupiga. Kaaslaseks Pinot Gris Vendanges Tardives, mis on hilise korje marjadest valmistatud vein
Juustukook ise oli veidi imal, kuid marjad ja siirup ilmestasid seda, lisaks veel väljanägemine. Juustukoogi nn. põhi oli hoopis koogi tipus ulja lainena.

Faasanipeo ettevalmistused võtsid Artur Ovchinnikovi sõnul aega kolm päeva ja ära kasutati linnukeste kõik palad. Faasanijaht ei möödunud ka ilma haavliteta, mille naaberlauas istunud härrasmees oma pearoast avastas. Õnnelikku härrat „premeeris“ peakokk faasanijala confiti'ga. Oli meeldiv õhtu hõrkude maitsete, huvitavate veinide ja heade sõprade seltsis.

No comments:

Post a Comment