February 9, 2011

F-hoone


Kõik, kes mõnulesid heameelest vaadates filmi „Soul Kitchen“ võivad oma sammud seda telliskivi tänavale. Sealses loomelinnakus on juba mõnda aega avatud sarnase miljöö ja tunnetusega tehtud söögikoht. Avaras tööstushoones on restoraniks kujundatud mitu suurt saali. Kogu inventar on taaskasutusest, elamas oma uut ja huvitavat elu. Põnev tundub olevat ka külastajatel, kes suure ruumi tihedalt ja pidevalt täidavad. Vaatamata sellele, et paik ei jää minu tavapärastele liikumisringile, olen mingi sinna juba mitmel korral sattunud. Põhjuseks lahe atmosfäär ja hea toit. Esmapilgul tundub menüüd lugedes, et jälle pardid, lambad miks neid siin just sööma peaks? Vastuse annab rustikaalne taldrikutäis lambaraguu ja sooja kruubisalatiga, just sellist kõhutäit külmal talveõhtul siit otsima tulingi. Saadaval on ka kotlett, võileivad ja pastad. Suppidest, salatitest ei jää ka soovijad ilma. Esimesel külastusel jõudsime kohale veidi enne köögi sulgemist, kuid päris tühja kõhuga jääma ei pidanud, ainult heeringas minu tellitud peedi-carpacciol oli kiiruga panemata jäänud või sootuks otsas. Päris täpselt ei saanud aru ( loe: ei olnud kuulda) teenindaja seletusest, kui heeringa kohta pärisin. Lauad oli juba kokku lükatud ja DJ täitnud hiigelruumi omapoolse panusega. Eks ma võin seda heeringat ka teinekord maitsta ju. Õhukesed peediviilud, vutimunade, hapukoore ja rosmariinileivakestega olid niisamagi nauditavad. Lisa toiduelamusele pakkus hoopis söömine taldrikute ja nugade-kahvlite kõlina saatel, mis samuti DJ taktis tšillisid:)

Argisel lõunal köitsid minu tähelepanu bruschettad. Minu kõrged punktid lähevad: Brie juustu, rosinasinepi ja kõrvitsapestoga leivakatetele. Kookosesupp oli hea vürtsikas soojendaja, meeldis, et oli nimetatud lihtsalt kookosesupiks. Krevetid võib tellimata jätta, juurviljadega maitseb kõige paremini ja ei teki võrdlust Tom Khaga. Pavlova valmistamist peaks meeskond siisk veel harjutama, võib olla päästab siinkohal märts, kui uus kevadine menüü troonile tõuseb. Hinnad on igaljuhul kliendisõbralikud ja viimast eurosenti kliendilt välja ei pigistata. Kuuldavasti jääb ka edaspidi kõige kallim roog 8.30 piiridesse.
Menüüga saab tutvuda nende FB lehel.



7 comments:

  1. Käisin F-hoones laupäeval. Esialgne plaan oli kaema tulla blogikohvikut. Kuid sain linnapealt teada, et kell kolm pole mõtet enam tulla - järel vaid veidike koogipuru. Külastasin siisF-hoonet, mis oli minu üllatuseks rahvast täis, Tellisin Bruschettad, mis olid sama head nagu kirjeldad. Tellisin ka kookosesupi, mile vürtsikust tundis isegi mu nohune nina. Mulle meeldis, ainuke virin oleks minul seal soojuse üle. Tuleb tõdeda, et seal oli kohati umbne ja veidi niiske.

    ReplyDelete
  2. Ma võtan jupimat aega hoogu, et sinna minna, a no kuidagi ei vea välja... tahan ka tulist suppi, mis nina lahti lööks.

    ReplyDelete
  3. Ma võtan ka hoogu, aga ilmselt lähimad kaks nädalat veel ei jõua. Mann, äkki ühineme sel teemal millalgi?
    Kusjuures olin just näinud mingeid pilte ja arvustust F-hoonest samal päeval, kui Soul Kitchenit vaatama läksin - mul tekkis ka kohe nende vahel connection.
    Ühesõnaga olen minestamisvalmis :-P

    ReplyDelete
  4. Olen ka pavlova kohta negatiivset arvamust kuulnud, aga muidu kiidan nii hubast atmosfääri kui maitsvat taimset rooga.

    ReplyDelete
  5. Ragne, külmaga tuleb arvestada küll ja umbne ning niiske samuti, aga ma seda väga miinuseks ei loekski, see kuulub kontsepsiooni:)
    Maarja ja Liina minge kindlasti, usun, et sobib teile.
    Eva, jah Pavlova oli kahjuks kleepuv, mitte vahukommi sarnane:(

    ReplyDelete
  6. me seal ka millaski käisime. siis oli esimene käik ok, teine natuke so-so, see paberis kala näiteks minu meelest kohe halb. aga koht on vinge iseenesest ja potentsiaali nagu ka tundus olevat, niiet peakski uuesti vaatama minema.

    ReplyDelete