May 27, 2011

Kammkarbid ja rabarbri-Bellini


Juba mitu nädalat saab Sadamaturult värskeid kammkarpe. Käisin minagi seal tuuker Markoga kammkarbi-juttu puhumas, muuhulgas juhtnööre saamas, kuidas hõrk liha karbist kätte saada. Lahkusin koliseva kotitäiega.
Kodus pusisin karbid lahti ja igas karbis oli veel kingitusena kaasas oranž mari.
Lõikasin iga kammkarbi liha kolmeks õhukeseks viiluks, ladusin taldrikule ja tegin peale marinaadi hooaja lemmikust - karulaugust.





punt karulauku
1 tl riivitud ingverit
1 tl hakitud tšillit
1 laimi mahl
oliivõli
meresoola

Panin kõik komponendid purustajasse ja suristasin kastmeks. Marinaadi valasin kammkarpidele ja lasin veidi maitsestuda.
Marja valasin üle sidrunimahlaga ja raputasin pinnale soolahelbeid.



Oligi aeg avada prosecco või hoopiski valmistada rabarbri-Bellini.
Bellini valmistamiseks peaks siiski varem ettevalmistusi tegema.

800 g rabarbrit
100 g suhkrut
1 apelsin
külma vahuveini

Tükeldasin rabarbri. Pain koos suhkru ja apelsinist pigistatud mahla ning riivitud koorega potti. Keetsin keskmisel tulel 15 minutit, kuni rabarber oli pehme. Kurnasin läbi sõela ja jahutasin. Valasin klaasi veidi rabarbri püreed kallasin juurde külma vahuveini.

4 comments:

  1. Praegu on esmaspäeva hommik, aga rabarberi-Bellini järele isutab meeletult (ei tea küll mida see minu kohta räägib..). See viimane pilt on eriline lemmik - päris elu ikkagi:)

    ReplyDelete
  2. Merit, kui isutab, tuleb ahvatlusele järele anda:) Viimane pilt on jah elust endast, ei mingit lavastust:)

    ReplyDelete
  3. Mina Juc siin! Blogger ajab mu hauda. Ma juba kommenteerisin oma arust seda värsket sparglisalatit, aga blogger viskab mu muudkui välja. Nüüd olen anonüümne Juc :)
    Aga sellest ma aru ei saa, kuidas ma alles nüüd seda imeilusat kammkarbi/bellini postitust näen. Esialgu pealkirja vaadates mõtlesin, et Sa panid kammkarbid ka rabarberi bellini sisse :). Õnneks siiski mitte! Suuuuuure kammkarbi isu ajasid peale. Ja bellini... isuäratav. Ma olin eile Champagnes, jõin Kir royale´i. Jube tore oleks olnud, kui nad oleks midagi sellist pakkunud aperitiiviks, nagu Sul siin väljas! :)

    ReplyDelete
  4. Hei Juc! Jah, meil on siin nüüd värsked kammkarbid Sadamaturul saadaval, muudkui maiustame:) Ohoo, Champagnes, seal on suvel imeline ja hullutavalt romantiline kindlasti. Ise olen käinud seal juba jupp aega tagasi ja üsnagi sombsel sügistalvel, kuid elamusi jagus ikka kuhjaga.

    ReplyDelete