June 22, 2011

Meriahven grillile


Selline sümpaatne kala see meriahven ongi. Minu teele jäi ta ette mõni aeg tagasi Sadamaturul. Ega siin mingit muud retsepti polegi, kui käised üles keerata ja kala rookima asuda. Kui see protseduur lõpetatud tuleks mereelukas meresoolaga sisse hõõruda ja grill kuumaks kütta. Edasi saab veidi vaielda, kauaks kalake grillile lebama jätta. Suurt ohtu üleküpsemisele pole karta, kui grillida suuremat sorti kala koos naha ja soomustega. Minu kogemuse järgi on 20 minutit just paras aeg. Ikka nii, et pool aega ühelt küljelt ja siis kala ümber pöörata. Edasine on juba puhas rõõm. Kala nahk eraldub ilma tõrkumata, mõned tilgad sidrunimahla peale ja veinipudel võiks juba avatud olla.


Ilus klaar, veidi läbikumav, kergelt vetruv kalaliha taldrikule krõmpsuvale rohelisele seltsiks tõsta.
Maiasmokkadel soovitaks veel enne mõne ürdivõi kokku segada. Estragon on ürt, mis mind selles koosluses kõnetab, loomulikult sobivad teisedki.

2 comments:

  1. Ma olen ka Sadamaturult seda kala paar korda ostnud, aga ilmad tol ajal grilli ei toetanud, nii et sai ahjus küpsetatud ja on ka mälestus, et oli väga maitsva valge lihaga kala ja minu arust oli ka hind kalal väga demokraatlik :)


    Kristel

    ReplyDelete
  2. Ahhaa, panidki selle punnsilma grillile? Ma olen ka muudkui üritanud, aga pole siiani veel jõudnud. Äkki algava puhkuse ajal õnnestub.

    ReplyDelete