February 25, 2010

Elagu Eesti!


Ülevad isamaalised tunded õhus keerlemas ja kaasmaalaste silmist vastu peegeldamas. Need olid muljed, mis tänases Tallinna kesklinnas eredast päikese- ja lumevalgusest hoolimata silma hakkasid.
Tähtsa sündmuse auks valmisid vaagnatäied suupisteid.
Loomulikult oli taotlus kasutada eestimaist toorainet ja pidulik sündmus seadis oma vormi.
Inspiratsiooni sai korjatud ikka lähiümbrusest. Heeringakaviaariga isutas Mari-Liis.

Heeringakaviaar

2 heeringafileed
1 sibul
1 keedetud muna
2 keedetud kartulit
1 õun
1 hapukurk
1 dl hapukoort
l hakitud murulauku

Heeringa, sibula ja muna töötlesin köögikombaini hakkimislisaga ühtlaseks massiks. Saadud segule lisasin hästi peeneks hakitud kartuli, õuna ja hapukurgi. Segasin hulka hapukoore ja maitserohelise. Serveerisin oma küpsetatud seemneleival.

Peedikreem

1 röstitud ja jahutatud peet
200 g maitsestamata toorjuustu
1 spl mädarõigast (mul polnud, panin vasaabit)
1 spl hakitud värsket tilli
soola, pipart

Segasin kõik köögikombainis ühtlaseks massiks. Serveerisin omaküpsetatud rukkileival. Selle vasaabiga ma küll murdsin Eestile truudust, kuid mulle hakkas see värvide kooskõla hirmsasti meedima. Kaunivärviline määre jäi silma Pille blogist.

Kanamaksapasteet.


500g kanamaksa
100 g võid
4 spl konjakit
1 peotäis värsket salveid
1 sibul
2 küüslauguküünt
soola, pipart

Eemalda maksalt üleliigne valge osa. Leota piimas ja kuivata.Koori ja haki sibul ning küüslauk. Pruunista need koos salveilehtedega pannil võis ja lisa juurde maks. Prae mõlemalt poolt paar minutit ja lisa konjak. Kuumuta veel mõni minut ehk kuni pool vedelikust on aurustunud ning kalla köögikombaini. Lisa juurde sulatatud või. Lase kõik püreeks. Maitsesta vajadusel soolaga. Suru läbi sõela ja aseta kaussi, kaunista salveilehega. Mina serveerisin omaküpsetatud pähklileivaga.
Retsept Anni tagavaradest

Suitsuangerja kreem

100 g suitsuangerjat
100 g toorjuustu
1 küüslauguküüs

Sega kõik köögikombainis ühtlaseks massiks ja serveeri rukkileival. Kaunistuseks siiamari.


Nopri talu sõir sai mütsiks astelpaju marmelaadi
.

Eestimaine Brie juust kreekapähklitega sai kaaslaseks kuivatatud aedvaarika krõpsud ja kuivatatud mustikad.



Klaasides säras astelpaju toormahl vahuveiniga. Elagu Eesti!

9 comments:

  1. nonii. nüüd ma siis tean, kust suurepärast suupistelaua cateringi tellida saab ;)

    ReplyDelete
  2. Sama siin. Või noh nüüd ma siis tean, kust suurepärast suupistelaua menüüd kopeerida ;)

    ReplyDelete
  3. võib arvata, et need suupisted maitsevad sama hästi kui välja näevad. puhas rõõm :-)

    ReplyDelete
  4. Suupisted tunduvad tõesti ahvatlevad.Nobenäpp oled.

    ReplyDelete
  5. Väga uhke! Järgmisel aastal osale oma ideedega ka presidendi vastuvõtu menüü konkursil...

    ReplyDelete
  6. Tänud:) veel cateringi äri ei ole plaanis avada,kui siis ainult koos Teiega, armsad blogidaamid.

    ReplyDelete
  7. väga vinge! ma mõtlesin ka tapas-laua peale, aga toss läks enne välja. aga tõesti väga tubli. ja ilus. ja maitsev ka arvatavasti.

    ReplyDelete