February 2, 2010

Troopika lumes


Kuigi külmal talvisel ajal on parim söök kaua küpsenud soojendav liharoog on minu tänane lemmik hoopis eksootiline salat. Küllap on siin mõjutusi viimasest reisist, sest just sealt kaasatoodud ajakirjast retsept pärit on. Või no mis retsepti siin ikka on. Võin ka saladuskatte all öelda, et Haabersti Rimist leiab kauneid ja küpseid mangosid.

punane sibul
soola
sidruni mahl
oliivõli
1 tl punaseveiniäädikat
punt ruukolat
peotäis pistaatsiapähkleid
värsket münti või melissi
värsket basiilikut
musta pipart veskist
2 avokaadot
2 kiivit
1 mango
veerand ananassi

Haki sibul ratasteks. Vala peale punaseveiniäädikas ja soola, lase 10 min maitsestuda.
Koori kiivid ja lõika ratasteks. Poolita avokaado ja eemalda kivi. Võta viljaliha koorest ja haki avokaado. Puhasta ja lõigu ananass viiludeks. Lao puuviljad taldrikule ja lisa basiilik, meliss ja ruukola. Lisa sibulate juurde oliivõli, sidrunimahl, pähklid ja maitsesta musta pipraga. Vala kaste salatile ja naudi kohe. Juurde sobib grillitud kala või kana.
Kui nahk lumetõrjumisest kuum sobib ka üksinda kergeks lõunaks ja troopilisteks meenutusteks.

No comments:

Post a Comment