April 8, 2012
Troopiline pasha
Lumised kevadpühad kutsusid esile trotsi lume vastu. Tekkis tahtmine troopikasse pageda. Elasin põgenemistahte pashateo ajal välja ja kui nõrutatud pasha taldrikule tõstsin oli päikegi platsis. Pasha sai troopikahõngu kookospiimast, kannatuslilleviljast granadillist ja kumkvaadist. Peotäis pistaatsipähkleid, teine kookoshelbeid ja valget šokolaadi lisaks. Nõrutamiseks kasutasin väikeseid savist lillepotte.
500 g kohupiima
3 munakollast
3 spl suhkrut
200 g kookoskoort
200 valget šokolaadi
100 g pistaatsiapähkleid
50 g kookoshelbeid
50 ml granadillipüreed (või 3 granadilli)
1 laimi mahl
100 g kumkvaate
1/2 dl suhkrut
Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Sega juurde kohupiim ja kookoskoor. Mikserda hästi läbi. Lisa veevannil sulatatud šokolaad, passionipüree ja laimimahl. Sega juurde pistaatsiapähklid ja kookoshelbed. Tõsta marliga vooderdatud vormi, mille põhjas on auk. Lase külmkapis nõrguda üle öö.
Enne serveerimist haki kumkuvaadid , eemalda seemned ja pane koos suhkruga potti. Keeda vaiksel tulel, kuni puuviljad on pehmed, u. 15 minutit. Püreeri sauseguriga. Jahuta. Serveeri koos pashaga.
Labels:
lihavõtted
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment