May 18, 2012

After Eight



Kas meil  täna midagi head ka on? See on tavapärane õhtusöögile järgnev küsimus minu tütrelt.  Mis see hea on, selle üle arutleme me jätkuvalt. Mõistagi  meie arusaamad alati ei kattu. Enamasti ma komme ja küpsiseid poest ei too ja äkkmagusaisu leevendamiseks meil tagavarasid pole. Aga kapist leiab peaaegu alati tumedat šokolaadi ja pakikese kondenspiima. Tänu Piprapoele oli meil seekord lisaks ka purgike piparmündiekstrakti. Koos tegutsedes ja retsepti paaril korral timmides jõudsime tulemuseni, kus meie arusamad heast kattusid täielikult. 
200 g tumedat šokolaadi vähemalt 70% kakaosisaldusega
1 pakk  magusat kondenspiima (300 g)
2 želatiinilehte
pool sidrunit
4 tl piparmündiekstrakti
Sulata šokolaad veevannil või mikros. Määri laiem taldrik või vaagen kergelt õliga ja aseta peale küpsetuspaber. Vala pool šokolaadist paberile ja tõsta külmkappi tahenema. Pane želatinilehed külma veega 5 minutiks ligunema. Pigista sidrunist mahl ja pane potti. Kuumuta mahl keemiseni, eemalda tulelt. Pigista želatinilehed liigsest veest kuivaks ja sulata kuumas sidrunimahlas. Sega peene joana kondenspiima hulka, lisa piparmündiekstrakt. Vala segu šokolaadile, lase külmas veidi tarduda ja vala peale ülejäänud sulašokolaad. Pane uuesti külmkappi, kuni šokolaad muutub rabedaks. Murra tükkideks või lõika noaga ruutudeks.


7 comments:

  1. Imeline idee, eriti arvestades kurvastavat tõde, et päris After Eight on aastatega oluliselt kehvemaks jäänud.
    Teeme ära!

    ReplyDelete
  2. Läheb ja muretseb nüüd endale ka lõpuks selle va piparmündiekstrakti. Väga lahe idee, aga laste tarbeks ei jää siit vähemalt mul küll vist midagi järele.:)

    ReplyDelete
  3. Väga lahe idee ja ägedad pildid! Seda magusat krõbistaks küll hea meelega, niiet tuleb ka vist sammud piparmündiekstrakti järgi seada ...:)

    ReplyDelete
  4. tõeliselt isuäratav, after eight on selline asi, mida iga ilmaga sööks! Omatehtud variant oleks muidugi eriti uhke!

    ReplyDelete
  5. See kreem seal vahel tundub nii maitsev. Ma kujutan ette kui hästi see kooslus kokku sobitab.... ja seda piparmündiekstrakti tahaks ka. Järgmine kord kui Tallinnas liigun soetan selle endale:)

    ReplyDelete
  6. Vahva! Te tütrega olete üks lahe naiskond :)

    ReplyDelete
  7. Ohoo, piparmündiekstrakt lööb laineid! Kindlasti muretsege see võlupudel, kel veel pole:) Tänan heade sõnade eest!

    ReplyDelete