April 27, 2014

Popp porgandikook


See kook on nüüd üks nendest, mida võiks isegi apteegis müüa. Väga moekas suhkru-, muna-, laktoosi-, gluteenivaba. Maitseb jumalik ja tegemine käib ludinal. Ahju pole vaja käima lülitada, sest tegemist on toorkoogiga. Kui koogi õhtul ootevalmis sead, on hea hommikul puhkepäeva piknikule kaasa haarata. 

Porgandikook
600 g porgandeid
1 pakk (150 g) kuivatatud viigimarju
1 pakk (100 g) kookoshelbeid
1 tl kaneeli

Glasuur
200 g India pähkleid 
pool sidrunit
3 sl kookosrasva
vahtrasiirupit
100 g Kreeka pähkleid

Vala vesi pähklitele ja leota neid paar tundi enne kokkama asumist. 
Koori porgandid ja haki väiksemaks. Pane porgandid suure võimsusega blendrisse ja purusta hästi peeneks. Võid kasutada ka köögikobaini peene riiviga, või arendada käelihaseid ja riivida porgandid peenelt käsitsi. Kui porgand on peenike, lisa teised põhja jaoks vajaminevad ained ja töötle kõik ühtlaseks. Siin etapis on ilma abilisteta raske, aga võib-olla on tervast noast abi.
Suru pool porgandisegust 20 cm küpsetuspberiga kaetud koogivormi põhjale ja aseta vorm külmkappi glasuuri valmistamise ajaks.

Glasuuri tegemiseks pane kõik ained bledrisse või köögikombaini ja surista ühtlaseks massiks. Pooliku sidruni asemel läheb ikka  blendrisse ainult mahl ja koor riivi ning säästa kaunistamiseks. Vajadusel lisa pisut vett, et segu oleks kreemjas. Vala pool segust porgandipõhjale. Tõsta peale järgmine kiht porgandit ja lõpeta glasuurikihiga. Raputa peale Kreeka pähklid ja pane vorm paariks tunniks külmkappi tahenema. 

2 comments:

  1. Usu või mitte, aga tegin just sedasama kooki täpselt nädalake tagasi. Viigimarjad asendasin ploomidega ning India pähklid said seltsikd pistaatsia pähklid. Maitse oli suurepärane:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usun,usun Ragne:) ikka seesama alateadvus.

      Delete