May 1, 2014

Kinoa salat peedi ja redisega


Peet on aukartustäratavalt tervislik. Selle punase supervilja kiudaine on suurepärane jääkainete siduja ja kehast väljutaja. Mürkidega võitlemiseks on just toores peet  tugevaim. See on pungil täis superantioksüdante ja suurepärane B3 ja B6 vitamiini allikas. Peedis leidub ka ohtralt beeta-karoteeni, mis kaitseb kahjuliku UV-kiirguse eest. Peet sisaldab külluslikult C-vitamiini ning magneesiumit, kaltsiumit, tsinki ja rauda, mis aitavad maksal ja sapipõiel mürke lõhustada. 
Kinoa glükeemiline koormus on madal, mis tähendab, et kinoast tehtud toidud annavad täiskõhutunde pikaks ajaks. Tegemist on aluselise toiduainega, mistõttu see aitab hoida organismis terviseks vajalikku aluse-happe tasakaalu. Kui siia lisada veel punt rediseid on lõunasöök valmis, aja kulu on olematu, aga maitse võrratu. Proovige ise järele.




Kinoa salat peedi ja redisega

1portsjon


1 dl kinoad
2 dl vett
meresoola
1 väiksem toores peet (umbes 150 g)
3-4 redist
1 sl hakitud tilli
1 sl hakitud murulauku

Mõõda kinoa sõelale ja loputa voolava vee all. Nõruta ja pane potti, lisa 2 dl vett ja aja keema. Lisa sool. Keeda tasasel tulel umbes 10-15 minutit, kuni vesi on imendunud ja seemned muutunud läbipaistvaks ning on pisut paisunud. 
Riivi toores peet peene riiviga ja sega kinoaga. Lase jahtuda. Haki juurde maitseroheline ja viiluta redised.




2 comments: