June 8, 2014

Rabarberisiga ja -pesto pealekauba

Sealiha ja rabarber on suured sõbrad. Ei, ei see ei kõla samamoodi nagu siga ja kägu. Siga ja rabarber on hoopis teise kõlaga. Kõlksuvad kokku nagu kaunid noodid ja moodustavad harmoonilise paari, kui turteltuid. Proovisin järgi ja minu vaimustusel pole piire. Kevade auks suristasin marinaadis veel teisigi kevadisi superstaare - karulauku ja kuusevõrseid. See on nüüd küll selline piiripealne ajastus. Kevad sammub hiigelhüpetega suve suunas, kui leiate veel mõne noored kuusevõrsed ja prisked karulaugulehed, proovige tingimata  järele, garantii võin kaasa panna. Kogused on tunnetuslikud, pange oma eelistuse järgi, siis saab parim. Lisandiks on kohustuslik  röstida kuumas ahjus mõned kodumaised sparglivarred, mis eelnevalt sidunimahla ja oliiviõliga üle valatud ja siis vaid viivuks (5 minutit) kuuma grilli alla ahju susatud. Kui juba rabarbri lainel olla, siis ikka lõpuni. Pistsin hapukad varred ka pesto sisse taskaalu koguma ja kooslusest sai parim, mis sel kevadel laual olnud.

Rabarbrimarinaad 

2 rabarbrivart
punt karulagulehti
peotäis kuusevõrseid
 2 sl suhkrusroo siirupit
1 dl oliiviõli
(suitsu)soola
rohelist pipart
1 seasisefilee

Haki rabarber väiksemateks juppideks (koorida pole vaja). Pane rabarbritükid purustajasse või köögikombaini,  lisa karulauk, kuusevõrsed, siirup, õli ja maitseained. Surista ühtlaseks. Eemalda lihalt kelmed ja pane terve filee marinaadi. Hoia paar tundi, kuni üle öö. 
Grilli kuumadel sütel kuni liha on küps. Kokku umbes 15 minutit. Serveeri koos ahjus röstitud spargli ja rabarbripestoga.



Rabarbripesto

punt karulagulehti
pool rabarbrivart
30 g parmesani
30 g mandleid
1 dl mahedamaitselist õli (näit viinamarjaseemne).

Pane kõik ained purustajasse ja surista ühtlaseks. 



No comments:

Post a Comment