June 19, 2014

Rabarbrilimps


Vahest on rabarbrit liiga palju käes ja kooki teha pole aega. Minu lemmik rabarbrilimps valmib nii lihtsalt, et seda jõuab teha isegi siis, kui tuhat tulist kurja kannul kihutavad. Rabarbri ja suhkru kogused on alati erinevad ja maitset saab timmida magusama ja hapukama poole kaldu, just nii nagu tuju on. Mulle meeldib see hapukam, aga ikka ainult selle pärast, et tuju on suvel nagunii hea ja liiga palju magusat koos läheks juba läilaks:)
Mida roosamad rabarbrivarred  on, seda  imelisem  värv joogile saab. NB! rabarbri koorimisega ära küll vaeva näe, see lisab värvi, sest mõnel varrel ongi ainult koored punased. 

1 kg rabarbrivarsi
100 g suhkrut
2 l keeva vett

Haki rabarber viiludeks. Pane kannu, lisa juurde suhkur ja vala peale kuum vesi. Lase jahtuda ja tõsta külmkappi. Lase tõmmata mõned tunnid kuni üleöö ja vala jook läbi sõela pudelisse. Mullijoogi saad, kui lahjendad saadud segu karboniseeritud veega. Juurde võib lisada piparmündilehti ja laimi viilusid ja kindlasti peoga jääkuubikuid. Valmis jook joo ära paari päeva jooksul, säilitamiseks see ei sobi.


1 comment: