June 18, 2009
Kreekapärased pätsikesed
Kreeka reisi järelkajana valmisid kotletid ja suvine lemmiksalat arbuusiga.
500 g lamba-veisehakkliha
1 sibul
3 küünt küüslauku
1 dl murendatud fetajuustu
0.5 dl hakitud suuri kappareid
1 muna
soola
pipart
1 tl riivitud sidrunikoort
1 tl kuivatet punet
praadimiseks õli
Peenesta sibul ja küüslauguküüned. Sega kausis hakkliha, sibul, küüslauk, fetajuust, kapparid, muna ja maitseained. Sõtku hakkmass ühtlaseks ja jaota pätsikesteks. Vormi märgade käte abil paksud piklikud kangid. Prae hakklihakangid pannil õlis kaunilt pruuniks. Juurde sobib oivaliselt tzaziki.
200g maitsestamatta jogurtit
pool värsket kurki
2 küüslauguküünt
soola
pipart
Koori ja riivi kurk. Peenesta küüslauguküüned. Sega kõik komponendid omavahel ja lase veidi külmkapis seista, et maitsed ühtlustuksid.
Arbuusi ja feta salat
veerand arbuusi
feta juustu
pipart
maitsestatud oliivõli
peotäis ruukolat
Lõika arbuus kuubikuteks. Puhasta seemnetest. tükelda ka feta kuubikuteks ja aseta arbuusi peale. Peale paar keerdu musta pipart, ruukola ja maitsestatud õli. Mina kasutasin trühvliõli, aga sobib ka mistahes teine.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment