June 18, 2009

Kreekapärased pätsikesed


Kreeka reisi järelkajana valmisid kotletid ja suvine lemmiksalat arbuusiga.

500 g lamba-veisehakkliha

1 sibul
3 küünt küüslauku

1 dl murendatud fetajuustu

0.5 dl hakitud suuri kappareid

1 muna

 soola
pipart

1 tl riivitud sidrunikoort

1 tl kuivatet punet

 
praadimiseks õli

Peenesta sibul ja küüslauguküüned. 
Sega kausis hakkliha, sibul, küüslauk, fetajuust, kapparid, muna ja maitseained. Sõtku hakkmass ühtlaseks ja jaota pätsikesteks. 
Vormi märgade käte abil paksud piklikud kangid.
Prae hakklihakangid pannil õlis kaunilt pruuniks.
 Juurde sobib oivaliselt tzaziki.
200g maitsestamatta jogurtit
pool värsket kurki
2 küüslauguküünt
soola
pipart
Koori ja riivi kurk. Peenesta küüslauguküüned. Sega kõik komponendid omavahel ja lase veidi külmkapis seista, et maitsed ühtlustuksid.



Arbuusi ja feta salat

veerand arbuusi
feta juustu
pipart
maitsestatud oliivõli
peotäis ruukolat

Lõika arbuus kuubikuteks. Puhasta seemnetest. tükelda ka feta kuubikuteks ja aseta arbuusi peale. Peale paar keerdu musta pipart, ruukola ja maitsestatud õli. Mina kasutasin trühvliõli, aga sobib ka mistahes teine.

No comments:

Post a Comment