October 12, 2009

Mangojäätis


Poeretkel korvi täites kummardusin ka alumisi riiuleid inspekteerima ja leidsin sealt üllatuseks mangopüree. Kohe meenus, et sama püreed olid mitmed toidublogiadki kiitnud. Mangopüree on imelise värviga magusalt lõhnav ja valmistatud valitud viljadest. Pühkisin tolmu oma kauaseisnud jäätisemasinalt. Segasin kastrulis kondentspiima ja vahukoore ja kuumutasin keemiseni jahutasin veidi ja segasin juurde mangopüree. Saadud segu jahutasin külmkapis üle tunni ning valasin jäätisemasinasse, kus see 20 minutiga paksenes ja kreemiseks muutus. Tulemuseks oli ülimaitsev siidjalt kreemine ja kaunilt kollane maius. Muidugi ka üsna rammus, seega liialdada ei maksa. Parim on sõbrad külla kutsuda, muidu võib juhtuda,et sööd liiga palju....

Vaja läheb
purk suhkruta kondentspiima
pakk vahukoort
purk mangopüreed

12 comments:

  1. Ma kiidan ka seda mangopüreed :)
    Piret, aga miks Sa kondentspiima ja vahukoore segu kuumutasid? Ma kuumutan jäätisepõhja ainult siis, kui seal munarebud sees on..

    ReplyDelete
  2. kus poes seda mangopüreed saab? Vahepeal otsisin igalt poolt, aga tulutult:(

    ReplyDelete
  3. Ragne,mangopüree ostsin Stockmannist, aga Piprapoest leiab seda ka.

    Jah, Pille, tõepoolest seda ei pea ilmtingimata kuumutama, ilmselt mingi sisseharjunud liigutus ja üsna tulutu ju:) Ilma kuumutama ongi lihtsam, pole vaja jahutada:) Tänud tähelepaneku eest!

    ReplyDelete
  4. ma olen samast mangopüreest teinud sorbetti, ka väga hea sai.
    Mangopüree nimetust pole postituses ega kommentaarides mainitud, aga kõik teavad, millest jutt :D :D

    ReplyDelete
  5. East End, 400 g purk, 92 % Alfonso mangot + tsipa suhkrut ja sidrunhapet. Müüakse Stockmannis, NOPis, Kaubamajas, Piprapoes. Viimane on ka maaletooja, nii et seal on odavaim.

    Ragne, pead suvepealinna kaupmehi tagant utsitama ja informeerima :)

    Ma võtan ka mangokäätise tegemise ette. Piparmündi-šokolaadijäätis saigi otsa :)

    ReplyDelete
  6. Oh Pille, ma nii hädas siin Pärnus - midagi ei ole siin:) Alati kui Tallinnas käin on mul poenimekiri kaasas, mida kõike vaja Piprapoest, Stockmannist, kaubamajast jne. Isegi Suluguni juust on Pärnus üliharv nähtus:)

    Kui nüüd selle mangopüree saan, siis teen ka järgmisena kindlasti seda, mul sai just Geisha tükkidega jäätis otsa:D

    ReplyDelete
  7. Piret, ma korra uurin veel, et kas Sa suhkrut üldse ei lisanud? Teoreetiliselt peab jäätisesegus olema paigas nii suhkru- kui ka rasvaprotsent, muidu ei jää kreemjas piisavalt. Rasv tuleb siinkohal vahukoorest, aga kuna kondenspiim on suhkruTA, siis mõtlen siin, et kas jääb äkki liiga lahja?
    Kuigi jah, Su foto peal on kõik väga kena.

    ReplyDelete
  8. Jah, Pille suhkrut ma just nimelt ei lisanud, tahtsin proovida, mis välja tuleb. Mangod sisaldavalt ise suht palju suhkrut ja lisatud on seda ka püreesse. Tulemus oli hästi kreemine.

    ReplyDelete
  9. No ma tegin ka, aga lisasin tsipa suhkrut ja laimi hapususe jaoks. Väga maitsev sai - suur aitäh idee eest!

    ReplyDelete
  10. Tere,
    mul vaja teha seda jäätist 30 lapsele - kui palju mangopüreed (mitu suuremat Piprapoe purki?) ja kui palju koort ja kondenspiima? Kui on võimalik vastata, siis aadressile anneliis555@hot.ee
    Ette tänades Anneliis

    ReplyDelete