October 27, 2009

Mangotort


Seesama hõrk mangopüree oli jälle mu toidukorvi pugenud. Ei tea kas seda tingis päikese nappus või hoopis inspireerisid kollased sügislehed. Igatahes pakkusin nädalavahetusel külalistele mangotorti, retsept taas nami-namist, teostus väikeste muudatustega.

200g Digestive küpsiseid
80 g võid
50 g tumedat šokolaadi

800g mangopüreed
400 g maitsestamata jogurtit
1 sidruni mahl
8 lehte zelatiini

Purustasin köögikombainis küpsised ja segasin veevannil sulatatud šokolaadi ning või seguga. Surusin saadud massi küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale ja küpsetasin 180 kraadises ahjus u 7 min. Jahutasin. Panin želatiini lehed külma veega ligunema. Segasin mangopüree ja jogurti. Kuumutasin potis sidrunimahla. Pigistasin zelatiinilehed kuivaks ja lahustasin ükshaaval kuumas sidrunimahlas. Niristasin sulanud zelatiini peene joana mango-joguritisegu hulka. Valasin segu küpsisepõhjale ja lasin tarduda külmkapis järgmise päevani. Kaunistasin pistaatsiapähklitega. Kook oli imemaitsev ja kaunis.

3 comments:

  1. Tort oli imemaitsev. "Fresh", nagu üks külaline mainis.Aitäh!

    ReplyDelete
  2. Nii tore kuulda, et kook teile meeldis! Fotodel näeb tõesti imekaunis välja ja see digestive-šokolaadi põhi tundub huvitav, panen järgmiseks korraks kõrva taha!

    ReplyDelete
  3. seda posti lugedes tuli just meelde, et pidin Eestist toda Pille soovitatud mangopüreed kaasa ostam, aga....

    Nüüd isutab seda enam.

    ReplyDelete