November 30, 2009

Pöff ja böff .


Alanud on järjekordne Pöff. Filme vaatama pole ma veel jõudnud, küll aga juhatasin Pöffi sisse Böff à la tatar-iga. Ei saa kahjuks kiidelda, et see suurepärane mõte mul endal pähe tuli. Tõuke andis Pöffi emand Tiina Lokk reedeses Terevisioonis. Tema varianti ma jälgida ei jõudnudki, kui „juhuslikult“ oli mul külmkapis suurepärane veise sisefilee, millest õhtul piduroa valmistasin.

300 kuni 450 g hästi värsket kvaliteetset veiseliha fileed

2 tl sinepit

1 sl oliiviõli 

1 tl Worchesteri kastet

soola
ohtralt musta pipart
2 toorest värsket munakollast

Serveerimiseks


hakitud sibulat

hakitud hapukurki
väike purk anšoovist

Peenestasin liha terava noaga. Võib kasutada ka hakklihamasinat. Segasin liha maitseainete ja munakollasega ja panin külmkappi maitsestuma. Samal ajal hakkisin sibula ja kurgi. Röstisin saia.
Tõstsin lusikatäie liha saiale, kuhjasin juurde sibulat ja kurki ja katsin ašoovisefileega.
Mehine liharoog maitseb eriti mu õblukesele tütrele, see on üks tema lemmikuid.
Pärast õndsat söömaega välja enam ei kippunudki, leppisime kodukinoga. Veel mõned päevad kestab Pöff, ehk jõuan kinnogi.

3 comments:

  1. ehkki böffist on ilmselt kümneid variante, on minu oma täpselt samade koostisosadega; ainult et ma segan kõik kokku ja siis panen praesaiale.Terava noaga peenestades saab ikka maitsvam, kui hakklihamasinast mu meelest. Üks äraütlemata hea roog!

    ReplyDelete
  2. Mina kaabin liha terava noaga ebemeteks, nii saab kätte kõik kiud ja parima tekstuuri. Maitseainetest ainult sool ja pipar, vahest ka Gruusiast pärit terav adžika.

    ReplyDelete
  3. Mõnus roog ja nuga on õige töövahend!

    ReplyDelete