March 2, 2010

Avokaadojäätis


Kreemine ja hõrk maius. Sametisele avokaadole annavad särtsu juurde laim ja sidrun. Inspiratsiooni ammutasin ajakirjast Fine Cooking, retsept mugandustega. Ajakiri nimetab avokaadot lausa roheliseks jumalannaks. Seda ikka sellepärast, et see kaunis puuvili on ju suur energia- ja mineraalainete allikas. Usun, et tiba piima ja koort ei tee ka kõrgeaususe seltsis paha, pigem lisab võimu. Maitsenaudingut igatahes.

purk suhkruga kondenspiima
2 avokaadot
1 sidrun
1 laim
2 dl maitsestamata jogurtit
2 dl vahukoort

Poolitasin avokaadod, eemaldasin kivid ja uuristasin välja viljaliha. Riivisin juurde laimi ja sidruni koore ja presitud mahlad.
Lisasin juurde maitsestamata jogurti ja koore ning purustasin sauseguriga. Lõpuks lisasin juurde kondenspiima. Mina kallasin segu jäätisemasinasse ja tubli masin keerutas sellest külma maiuse.
Kuna tegemist on väga kreemise massiga, usun, et õnnestub hästi ka ilma jäätisemasinata maiuse tegemine. Selleks tuleb segu kallata madalamasse karpi ja sügavkülma pista. Aeg-ajalt külmumise ajal segamine ei tee ka paha.

8 comments:

  1. Näeb uskumatult isuäratav välja ja maitsekooslus tundub ka ülimalt paljulubav. Laim ja avokaado...mmmm... Tulekski jälle oma jäätisemasin välja kraamida ning töökorda seada.

    ReplyDelete
  2. Jumalannale kohaselt näeb ka jumalik välja :)

    ReplyDelete
  3. Väga ilusad pildid. Sellise jäätise maitset ei suuda kuidagi ette kujutada, nii eriline on. Kui keegi tore inimene mu jäätisemasina kord ära parandab, proovin ära.

    ReplyDelete
  4. Mmmm...see näeb küll isuäratav välja:)

    ReplyDelete
  5. Tänan heade sõnade eest ja võin kinnitada, et maitse on ka jumalik.

    ReplyDelete
  6. Nii ahvatlevalt kreemjas!

    PS Piret, Sa gruusia koolitusele ei soovi tulla? 18.3 on jutt :)

    ReplyDelete