March 22, 2010

Tuur vahuveinikastmes


Lõpuks ometi tilguvad räästad ja sulavesi on saanud voolama. Vahest on vool nii tugev, et otsib väljapääsu läbi sinu magamistoa lae ja niriseb tapeedimustril tantsides allapoole. Siis otsustab kogu talve kogunenud lumi korraga libiseda alla katuselt ja sulgeda väljapääsu garaazist. Pole kõige hullem. Jala saab ka liikuma. Kummikud jalga ja otse läbi lompide. Poetiirul leidub värsket tuurakala ja koju jõudes on põhjust avada pudel kihisevat, kevad ju. Klaasike veini endale ja kaaslasele, järgmine tuurakalale. Retsept raamatust „Vene Köök“


600 g tuura
100 g võid
soola
poole sidruni mahl
2 haput õuna
1 klaas kuiva vahuveini
kimp tilli

Lõika kala portsjoniteks ja pane potti või paksu põhjaga pannile. Aseta kalatükkidele külm tükkideks lõigatud või, puista peale soola ja pigista juurde sidrunimahla.
Koori õunad ja eemalada südamikud. Lõika tükkideks ja pane kala juurde. Kalla peale vahuvein. Kata pott kaanega ja lase keema, siis vähenda kuumust ja hauta 5 minutit.
Puista üle hakitud tilliga.

Kala saab mahe ja kerge hapuka mekiga, õunatükid kastmes on tõelised üllatajad. Juurde sobib roheline salat või meelepärane juurvili.
Kena kevadet!

2 comments:

  1. Oi milline äraütlemata hõrk kalaroog siia nüüd lisati! Kalaisu tuli hetkega peale :)

    ReplyDelete