April 24, 2010

Astelpaju jäätis kõrvitsaseemneõliga


Hea sõber tõi mulle kingiks metallselt läikleva purgikese kõrvitsaseemneõli. Juurde käis soovitus proovida seda jäätisega. Juba esimestest ampsudest vaimustusin kooslusest ja niristan õli tihti oma jäätisele. Seekord segasin jäätisesegusse astelpajumarju. Õrn oranžikale jäisele maiusele tumedat ja tummist õli tilgutades muudavad õlipisarad kiirelt värvi. Helkides mereroheliselt. Maitse on siidine, kergelt pähkline.

150 g astelpajumarju
purk magusat kondenspiima
purk Nopri vahukoort

Purusta astelpajumarjad sauseguriga. Suru segu läbi sõela. Kalla juurde kondenspiim. Sega juurde kergelt vahustatud koor. Kalla segu jäätisemasinasse ja lase tublil masinal paarkümmend minutit täistuuridel keerutada. Võid jäätisesegu kallata ka madalasse plastkarpi ja sügavkülma tarduma panna. Soovitav on tunniste vaheaegade tagant segu piilumas käia ja läbi segada. Serveerimisel tilguta lahke käega peale kõrvitsaseemneõli.

3 comments:

  1. Kõlab põnevalt. Aga mu jäätisemasin on kahjuks ikka veel talveunes (loe katki) -kui vaid keegi oskaks selle ellu äratada...

    ReplyDelete
  2. Selline tore jäätisejutt tuletas mulle meelde, et minugi kapis seesama kõrvitsaõli.Ja astelpaju on üks lemmikutest,ja jääatsemasin on olemas,ja...läheb jäätiseteoks.

    ReplyDelete
  3. Head katsetamist Agaate. Aet proovi ikka, ilma masinata saab ju ka, nagu sa väga hästi tead:)

    ReplyDelete