April 12, 2010

Tursk tomatiga


Kevadine päike meelitab välja. Mind vedas vägisi Kadriorgu. Kõik olid kohal ja kohvikud pungil talveunest korraga ärganud inimestest. Mina sisse ei mahtunud, kuid päikesepaistel pargipingil lattet limpsida oli paremgi veel. Kui jalutamisest varbad villis ja kere hele oli aeg kõhtu täita. Olematu ajakuluga valmis tomatine tursk. Minu, kui tomatiusku inimese, lemmikroog.
Külmkappi tasub varuda:

2 tursafileed
purk purustatud tomateid
väike purk kappareid
3 küüslauguküünt
peterselli
soola
pipart
võid praadimiseks

Lõika fileed pooleks. Haki küüslauk. Maitsesta kala soolaga. Sulata või pannil ja prae tursa tükke kuumas võis mõni minut. Keera kala palad ringi,lisa küüslauk ning purustatud tomatid ja nõrutatud kapparid. Sulge kaanega. Lase tomatid korraks keema tõusta ja valmis ta ongi. Peale veel paar keerdu musta pipart veskist ja hakitud peterselli. Jätkub neljale.

Varem olen kohaga teinud sama retsepti järgi, kuid tursk oli paremgi veel. Mõni lauakaaslane tõmbas tomati pärast ka nina vingu, kui ma ei lasknud ennast häirida. Vahel peab ju ka enda tassi täitma(või siis taldrikut). Just nüüd vajab tass erilist laadimist, on teine pika talvega vist pragunema hakanud.

4 comments:

  1. Kaunis-kaunis! Kust tursk tuli?

    ReplyDelete
  2. Nonii, lähen kah tursa järele. Sain eelmisel nädalal Moonis nii toredat turska, et siiani suu vesine. Tigu oskab ka väga hästi tursafileed siidris keeta. Ühesõnaga tursk - tore kala.

    ReplyDelete
  3. Oi, Tigu roogade järgele käivad juba mõnda aega neelud. Reedel tahtsime ka sisse pressida, kuid paraku olid teised kunded meist väledamad, aga proovime uuesti:)

    ReplyDelete