May 14, 2010

Rabarbri sorbett


Maikuu lemmik rabarber on lõpuks oma varred pikemaks sirutanud. Oi, kui mõnusad on esimesed mahlased ja lihtsad rabarbrikoogid. Mis edasi? Kerge ja õhuline sorbett rabarbrist on maius, mida vastu rannahooaega muretult nautida saab. Seda muidugi juhul, kui suhkruga ei liialda. Ikka nii, et hapukas maitse alles jääks.

500g rabarbrit
1 dl suhkrut
2 munavalget

Koori ja tükelda rabarber. Pane rabarbri tükid suhkruga potti ja kuumuta 10-15 minutit, kuni rabarber on pehme. Jahuta segu külmkapis soovitavalt üle öö.
Vahusta munavalge pehmeks vahuks, sega juurde rabarbrisegu. Lase jäätisemasinal keerutada õhuline maius. Soovi korral sega juurde paar sortsu meelepärast likööri.

3 comments:

  1. Piret, kui Sul on punasekoorelised noored rabarbrid, siis jäta need järgmisel korral sorbetti tehes koorimata. Saad ilusa roosa sorbeti :)

    Pille, kes eales rabarbrit ei koori (v.a. suured ja jämedad varred, mida ma niiehknii väldin)

    ReplyDelete
  2. See võin ikka väga maitsev olla. Ma tegin ka korra juba rabarbrisorbetti, aga vist sai liiga palju vett- tuli nagu jäätükk ja lapsed sõid ära nagu "mahlajää":) Proovin nüüd uuesti nii nagu sul tehtud, täitsa veeta.

    ReplyDelete
  3. Pille tänud nõuande eest! Mina olen hullu järekindlusega ikka koorinud. Kui värvi tahan , lisan vahest maasikaid. Proovin kindlasti ka koorimata, ongi lihtsam:)

    ReplyDelete