June 7, 2010

Sparglijaht


Ma pigistasin suu kriipsuks ja vältisin kangekaelselt väljamaa spargli ostmist. Ootus oli õhus, kohe-kohe ilmub turule värskusest pakatav kodumaine. Paraku sai sellest suuremat sorti tagaajamine. Kui mina olin turul, polnud seal sparglit. Kui kuulujutud käisid, et spargel olemas ei pääsenud jälle mina ligi või jäin napilt ilma kevadisest hõrgutisest.
Lõpuks me siiski kohtusime. Mina ja spargel. See kokkusaamine vääris tähistamist. Välgukiirusel valmis luksuslik lõuna iseendale.


peotäis sparglit
sidrunimahla
oliivõli
soolahelbeid
riivitud parmesani
muna
musta pipart veskist

Ladusin sparglid vormi. Piserdasin üle sidrunimahlaga, lisasin sortsu oliivõli ja soolahelbeid. Panin ahju grilli alla umbes viieks minutiks. Samal ajal keetsin ühe kooreta muna. Selleks ajasin vee keema ja vähendasin kuumust nii, et vesi keeks vaid pisikeste mullidega. Lõin muna klaasi. Lisasin vee hulka sortsu äädikat ja libistasin muna tasakesi klaasist potti. Keetsin paar minutit ja tõstsin vahukulbi abil ahjust tulnud sparglitele. Paar keerdu musta pipart ja riivitud parmesaani veel kõige krooniks ja nauding oligi kindlustatud.

2 comments:

  1. tõeline gurmee :) Mul õnnestus ka kodumaist sparglit Keskturult hankida pika ootamise peale, küll oli hää!!

    ReplyDelete
  2. Kaunis! Need lihtsad asjad õiges koosluses ongi need kõige võluvamad :)

    ReplyDelete