August 24, 2010

Sõstra beseerull


Minu beebipunasõstar andis täpselt koogi jagu marju. Tegelikkult siiski jätkus vaid poole koogi jaoks. Sokutasin juurde ka musti sõstraid. Need olid juba turult toodud kraam, sest eelmisel aastal istutatud ülejäänud põõsad marju veel ei andnud.
Sõstarde kaaslaseks sobitasin õhkõrna besee ja vahukoore. Sai ilus ja magus, nagu unistus järgmistest kuumadest päevadest.


Põhi

4 munavalget
2dl suhkrut
1 tl sidrunimahla
näpuotsaga soola
2 tl maisitärklist

Täidis

2dl vahukoort
marju(punaseid ja musti sõstraid)

Lisasin munavalgetele näpuotsaga soola ja sidrunimahla. Vahustasin munavalgeid esmalt poole suhkruga, kuni hakkas tekkima valge vaht. Lisasin ülejäänud suhkru ja vahustasin, kuni munavalge muutus läikivaks. Kontrollisin kaussi tagurpidi keerates, ega vaht välja ei libise. Ei libisenud, oli ilus tihke ja läikiv ning vispliga oli võimalik moodustada teravaid tippe. Siis segasin juurde maisitärklise ja laotasin munavahu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali. Määrisin paberit ka enne tibakese õliga. Küpsetasin 150 kraadises ahjus 25 minutit. Lasin beseel jahtuda.
Keerasin besee ringi teise küpsetuspaberi peale. Eemaldasin ettevaatlikult esimese paberi ja määrisin vahele vahustatud koore ning puistasin marju. Rullisin ettevaatlikult kokku.

3 comments:

  1. Ahh, kui õhkõrnad pildid! Mul just 4 munavalget külmkapis ootamas:).

    ReplyDelete
  2. appikene kui isuäratav!
    nii armsad on need pisikesed beebipunasõstrad mustade hiiglaste vahel.
    mul oli sel aastal sama lugu tikritega, et sain kahe põõsa pealt kokku ühe koogi jagu:)

    ReplyDelete
  3. Rõõm näha õnnestunud beseerulli :)

    ReplyDelete