February 20, 2011

Kohupiimakook biskviitpõhjal


Seda kooki sain maitsta Setumaal Kolme Sõsara juures. Lahked õekesed pakkusid paaritunnise jutuajamise juurde hõrke koduseid roogasid ja õhkõrna kooki. Sõsaratel on roosilised unistused, mis oma kodukohaga seotud, kuid nähes ja kuuldes nende ettevõtlikkusest olen päris kindel,et need ainult unistusteks ei jää. Vanker on juba veerema lükatud. Loodan, et juba õige pea on Setumaal ringi uidates võimalik leida oluliselt rohkem mõnusaid ööbimispaiku ja maitsta ehtsat setu toitu, seni saab õekestelt ehtsat Setu cateringi tellida.

Eks ma tahtsin seda õdede köögis kogetud lummust pikendada ja seepärast koogi ette võtsingi. Veidi untsu keerasin oma koogi siiski, kuna hindasin sulanud marjad silma järgi üsna kuivadeks ja jätsin tärklise lisamata. Muidugi oli see viga ja kook ei kerkinud nii kohevaks nagu lootsin, sest küpsemisel eraldub külmutatud marjadest ikkagi liigselt vedelikku:( Niisiis kõigile teadmiseks ja iseendale meeldetuletuseks, tuleb kasuta alati tärklist, kuni pole veel värskeid marju, aga ega need värskedki tulemata jää.




Põhi

2 muna
2 spl sukrut
2 spl jahu

Täidis

600 g Nopri kohupiima
360 g Nopri hapukoort
1,5 dl suhkrut
4 muna
200g marju(kui kasutad külmutatud marju lisa 2 tl tärklist)

Vahusta munad sukruga. Lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks. Kata 26 cm vormi põhi küpsetuspaberiga ja kalla tainas vormi. Kalluta vormi edasi tagasi, nii jaotub tainas ühtlaselt. Küpseta põhi kuldseks, selleks kulub umbes 10 minutit. Lase jahtuda, samal ajal sega täidis. Klopi suhkruga lahti munad, sega juurde kohupiim ja hapukoor. Vala tainas jahtunud põhjale ja puista peale sulatatud marjad, mis on eelnevalt tärklisega segatud!!! Küpseta 180 kraadises ahjus 1 tund ja 15 min. Jahuta!

8 comments:

  1. Väga ahvatlev !!! Väga lihtne teha. Ei peagi täidist küpsetama !?

    ReplyDelete
  2. Anonüümne, muidugi lihtne, aga ikka peab küpsetama. Appike, retsetikirjutamine on mul pooleli jäänud:) Tänud tähelepanu juhtimast! Nüüd on parandatud:)

    ReplyDelete
  3. Väga ahvatlev näeb Su kook välja! Samuti eelmine, ja üle-eelmine...

    ReplyDelete
  4. See kook on kui igatsev karje suve ja sooja järele, kui marju otse põõsastelt, mitte sügavkülmast saab. Pahameelselt näpistavat pakast aitab ka see variant veidi leevendada. Ahvatleb näeb ta välja küll!

    ReplyDelete
  5. Ah, Tuuli, ma selle peale ei tulnudki, et marjakook aitab ka külma vastu:)

    ReplyDelete
  6. tegin ka seda kooki, sest tundus väga isuäratav ja lihtne. ka minul jäi kook natuke vesiseks, kuigi segasin marjad tärklisega. ahjus kerkis koos peaaegu et vormist välja, hiljem vajus õnneks kokku. ma arvan, et ka täidisele peaks lisama natuke tärklist või jahu, mis selle kuivemaks teeks. tegelikult oli lõpptulemus mõnusalt kerge ja hea, aga vesisus häiris kergelt.

    ReplyDelete
  7. Hmm, kurb küll, kui tärklise lisamine ei aidanud:( Ma ei lisaks rohkem tärklist ega jahu täidisele, pigem siis veidi vähem marju.

    ReplyDelete