July 11, 2012

Maasikagranita Lambruscoga



Marcello Lambrusco on minu selle suve lemmik. See marjane vahujook justkui iseloomustaks käimasolevat suve. Jahe, mahlakas ja marjane. Kuumal suvel oleks esikohal hoopis teised joogid. Lambrusco on  loodud limpsimiseks vihmakrabina saatel või just siis, kui õhtupäikese puna  vaid viivuks üle taeva libiseb. See jook tuletab meelde, et suvi on alati imeline. Isegi siis, kui liialt tihti ilma kiruma kipud. Maasikamagustoitude truu kaaslane. Granitale lisab maitset, stiili ja sära. 
4-le
500 g maasikaid
1/2 dl suhkurt
200 ml vahuveini
Püreeri maasikad  koos suhkruga  sauseguri abil siledaks püreeks. Lisa vahuvein. Eriti mahlase tulemuse saab, kui kasutada  kerge mulliga  pisut magusat punast  Lambrusco marjast jooki. Vala segu laia karpi ja pane  tunniks sügavkülma. Võta välja ja sega kahvliga läbi. Külmuta uuesti. Sega veel paar korda kahvliga  pooletunniste vaheaegade tagant. Nüüd peaks segu olema jäätunud suurteks jääkristallideks ja on serveerimiseks valmis. Sügavkülmas  püsib granita 3-4 tundi. Hiljem muutub granita liiga jäiseks ja tuleb enne serveerimist külmkappi pehmenema panna. 

9 comments:

  1. Oo, milline taevalik kooslus.
    Ma olen ka sel suvel täielikus Lambrusco sõltuvuses - nii täppi pole ma seda osanud kirjeldadagi, kui jahe, mahlane ja marjane.
    Läheb sügavkülma ruumi tegema :)

    ReplyDelete
  2. Ohoo, Kätrin, sina ka! Ma ütlen see on õhus:)

    ReplyDelete
  3. Piret, vaatan siin Su imelisi pilte ja mõtlen, et kuidas ma selle peale pole üldse tulnud, et Lambruscot dessertides kasutada.

    ReplyDelete
  4. Juc, ma arvan, et eelnevad kuumad suved on selles süüdi:)

    ReplyDelete
  5. Kas ma võin seda fb-s jagada?
    Ivica

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suured tänud, jagatud: http://www.facebook.com/DelSoleGourmet?fref=ts
      Siiras rõõm on selliseid pärle jagada :)

      Delete