January 19, 2009
Tallekints
Pühapäeval võtsin ette tallekintsu. Mis võiks olla veel parem pühapäevalõuna, kui kaua küpsenud ahjupraad. Retsepti leidsin Nami- namist ja küpsetamine võis alata. Jah, lõunasöök sai valmis alles õhtuks, kuid ei häda, seda pidulikum see oli.
Torkisin terava noaga liha sisse lõiked ja panin augud küüslauku ja rosmariini täis, tõsi anšoovis jäi ära, kuna seda kahjuks käepärast ei olnud. Valasin kintsu veiniga üle ja lisasin pisut vett. Ahjaa enne ikka määrisin liha oliivõli ja Maldon soolaga. Siis ahju ja 20 min kuumas 220 kraadi ja seejärel vähendasin kuumust 130-ni ja seal ta muhises järgmised neli!!! tundi. Vahepeal kastsin veini ja vee seguga. Liha küpses pehmeks ja mahlaseks. Käigu pealt leiutasin juurde kastme. Valasin praepannile jäänud leeme potti, lisasin veini ja keetsin koguse poole väiksemaks. Maitsestasin soola,pipra ja pruuni suhkruga. Paksendasin vähese külma veega segatud maisitärklisega ja segasin juurde veel sutsu balsamiäädika kreemi.
Lisandiks tegin peedi ja kitsejuustuvormi, küpsetatud suvikõrvitsad ja kartuligratääni.
Peedi- kitsejuustu vorm
toores peet
oliiviõli
soola
tüümjan
kitsejuustu
seedermänniseemneid
mett
Koori ja lõika peet ratasteks. Määri ahjuvorm õliga ja aseta peedid vormi. Maitsesta soola ja tüümianiga. Kata fooliumiga ja küpseta 30 min. 200 kraadi juures. Eemalda foolium, lõika peale kitsejuust ja puista seedermänniseemned, nõrista peale mett ja küpseta veel 10 minutit.
Küpsetatud suvikõrvits
noor suvikõrvits
veidi oliiviõli
palsamiäädika kreemi
Viiluta juustunoaga kõrvits ribadeks. Lao ahjuvormi, tilguta peale õli ja balsamiäädika kreemi.
Ahju, 15 min. ja valmis ongi.
Kartuligratään
kartuleid
küüslauku
soola
rosmariini
toidukoort
emmentaali juustu
Koori ja viiluta kartulid. Haki küüslauk ja eemalda rosmariinilehed varte küljest. Kuumuta kartuleid, küüslauku ja rosmariini koores, kuni kartulid muutuvad poolpehmeks, maitsesta soolaga. Vala segu ahjuvormi, kata riivjuustuga ja küpseta 200 kraadi juures u. 30 min. ehk kuni kartulid on pehmed ja juust kuldne.
Labels:
lambaliha
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
people have to be happy when they visit you...
ReplyDeleteI can't read your blog, sorry about it.
Best regards
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteOh, kui ilusad pildid. Kui saaks neid vaid retseptide juures kasutada, küll siis oleks tore :)
ReplyDeleteTänan,Pille!
ReplyDeleteMilliste retseptide juures sa kasutaksid?
See lambakintsuretsept :) (Ja liba-hollandi kastme oma).
ReplyDeleteVõib muidugi kasutada, kui sobivad.
ReplyDeleteOlen alles algaja toidupildistaja, kuid alustasin just kursustega, huvi ja põnevus on suured. Loodan,et pildid muutuvad paremaks:)
Tänud!
Aitäh, Piret!!! Mõned pildid on ikka väga kenad - ja kui teed midagi nami-namist, kus pilti veel pole, siis need pildid võtan kõik kenasti vastu :)
ReplyDeletePS Piret, kas Sul nami-namis kasutajanimi ka on? Siis teaks viidata kasutajanimega. Muidu viitan lihtsalt siia..
ReplyDeletekasutajanime pole, peaks tegema:)
ReplyDelete