July 9, 2009

Mmmm, maasikaaeg


Nüüd on see käes. Kaunid ja ahvatlevad punased marjad hullutavad turulettidel ostjaid. Paistab, et vähesed suudavad neile selja keerata. Tulen iga päev karp maasikaid käeotsas kõlkumas ja mõtlen millist magustoitu valmistada. Juhtub, et mõtlemise käigus on kõik viljad suhu rännanud ja magustoit jääb ära. Nii värsked ja ahvatlevad, uskumatult ilusad marjad ongi ju head kohe suhu pista ja mingit kunsti polegi vaja. Siiski on minu meelest maasikate parim kaaslane vahukoor. Nii olengi nautinud juba teab mitmeid kordi Eton Mess' i, Pavlovat ja seekord siis rullbiskviiti maasikate ja vahukoorega. Lihtne ja kiire, retsepti polegi vaja. Jääb rohkem aega nautimiseks. Nauditavad on ka pikad hommikukohvid rõdul, suts maasikatoormoosi maitsestamata jogurtisse või kama hulka ja kaunis päev võib taas alata.



5 muna
5 spl jahu
5 spl suhkrut

2 dl vahukoort
400 g maasikaid

Eralda munavalged kollastest. Vahusta kollased suhkruga heldaks vahuks. Sõelu sisse jahu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega õrnalt munakollase-jahu segusse. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Kummuta biskviit ahjupaadilt teisele küpsetuspaberile ja eemalda küpsetamisel kasutuses olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest. Keera biskviit koos küpsetuspaberiga rulli ja lase jahtuda.
Jahtunud põhi keera ettevaatlikult lahti ja määri vahustatud koorega. Haki maasikad ja lao vahukoorele. Keera rull uuesi kokku. Ülejäänud täidisega kata kook pealt.

4 comments:

  1. need pildid lausa paitavad silmi - nii hõrgutavad:)

    ReplyDelete
  2. imeilus rullbiskviit! Tegin ka just mõned päevad tagasi rullbiskviiti-metsmaasikate ja mustikatega.Ja vägagi isuäratav blogi sul:), sattusin esimest (ja kindlasti mitte viimast) korda lugema!

    ReplyDelete
  3. Tänan Mari-Liis!
    Need roosilehed oli sul hea mõte ja muudki põnevat leidsin nüüd mina sinu blogist:)

    ReplyDelete