November 8, 2009

Sünnipäevakook


Sünnipäev on tore päev. Siirad soovid, naeratused, kallistused. Lapsepõlves saatis elevus tähtsat päeva ja ootused numbri kasvamisele olid suured. Nüüd numbrid enam ei huvita, kuid aegajalt tuletavad nad sulle ennast ise meelde. See eest elamusi ja emotsioone lisandub koos numbritega. Õnnetunnet suurendab seegi, kui laps sinus pole päriselt kadunud ja mängulust säilib.
Minu mäng käib toiduga, see teeb õnnelikuks, lisaks täidab kõhtugi.
Seekord sai sünnipäevakoogiks õige magus šokolaadi-juustukook, kreemine, sametine ja aromaatselt lõhnav. Üksi süües oleks kook tapvalt magus, kuid sõpradega jagatuna saab sellest just paraja annuse õnnehormooni.
Retsept on pärit Food and Travel novembrinumbrist, the chocolate special. Innustust sain ka vernanda blogist, kus ta värvikalt kirjeldab sama koogi valmistamist.

200 gr Digestive küpsiseid
50g šokolaadi
80 gr võid

800 gr toorjuustu
100 gr suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 muna
200 gr tumedat šokolaadi

Sulatasin või ja lisasin šokolaadi. Pidevalt segades sulatasin kuumas võis šokolaadi. Purustasin küpsised köögikombainis ja lisasin sulanud või ja šokolaadisegu. Katsin lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaberiga ja surusin saadud massi vormi põhjale. Vahustasin munad suhkruga ja segasin mikserit kasutades juurde toorjuustu. Sulatasin veevannil šokolaadi ja segasin vähehaaval toorjuustu munasegu hulka. Kallasin segu põhjale ja küpsetasin 150 kraadises ahjus 40 min. Jahutasin koogi ja lasin üleöö külmkapis taheneda.

7 comments:

  1. no aga oli ju hea? vähe teistmoodi, aga kena kreemine.

    ReplyDelete
  2. ja palju õnne ka, ning ohtralt uusi toiduelamusi!

    ReplyDelete
  3. Oli tõesti hea ja kreemine, tänud:)

    ReplyDelete
  4. Sinu võrdlus lapsemeelsuse ja mängulustiga on nii tore.

    ReplyDelete
  5. Palju rõõmu ja õnne takkajärgi :)

    ReplyDelete
  6. Ka minult hilinenud õnnesoovid!
    PS Mul on kook hetkel ahjus :)

    ReplyDelete
  7. Oi, suur tänu!
    Pille, loodan, et kook maitses.

    ReplyDelete