May 1, 2011

Laimikook beseevahuga


Seekord siis klassikaline variant Key Lime Pie munavalgevahuga. See „ninast sabani“ variant on hea, kuna munavalged leiavad kohe kasutust. Jääb ära järgmise „kohustusliku“ koogi tegemine. Maitseb õrn, õhuline ja tuntavalt hapukas. Samas mina pole soovitud hapukust iialgi kolme nelja laimiga kätte saanud, nagu enamasti retseptides kirjas. Ikka kulub kuus.



1 pakk šokolaadi küpsiseid (Selga)
50 g võid

1 pakk magusat kondenspiima (400 g)
6 laimi mahl
5 muna
1dl suhkrut


Purustain küpsised ja segasin sulataud võiga. Katsin lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaberiga. Surusin küpsisepuru koogivormi põhjale. Küpsetasin põhja 180 kraadi juures 7 minutit. Pressisin laimidest mahla. Segasin munakollased ja laimimahla kondenspiimaga. Valasin segu koogipõhjale.
Vahustasin munavalged tugevaks vahuks, lisades suhkrut osade kaupa. Määrisin munavahu laimikreemile ja küpsetasin 200 kraadises ahjus 20 minutit, kuni besee muutus kuldseks. Jahutasin koogi.
Kooki on lõigata mugavam, kui kasta nuga enne järgmise tüki lõikamist kuuma vette.

5 comments:

  1. yum, üks minu lemmik kooke! kuna ma väga suur küpsetaja ei ole, siis võlub mind selle koogi lihtsus - põhimõtteliselt ainus kook, mida suudan peast teha:) viimati tegin vahukoorese katte, maitses samuti hea.

    ReplyDelete
  2. Õigus, Merit, nii lihtsat kooki polegi tarvis kirja panna:), kui siis ainult selleks, et meelest ei läheks, kui lihtsad need lemmik koogid on.

    ReplyDelete
  3. Tere! Väga hea kook on, olen seda u kolm korda teinud. Aga mul on selline asi koogiga, et laimimahla hakkab koogist välja imbuma ja leotab põhja täiesti läbi. Et mis ma valesti teen?

    ReplyDelete
  4. Anonüümne, tore, et kook maitses! Mnjah, aga see laimimahlast läbi vettinud põhi pole just kiita lugu. Ise ma pole seda täheldanud, kuid proovi lisada laimimahla vähem. Laimide suurus ja mahlakus varieerub. Proovin ise ka lähiajal uuesti teha ja katsun mahla koguse ml kirja panna. Tänud, et kirjutasid.

    ReplyDelete
  5. Tere taas! Olen teinud 6st laimist ja täpselt retspeti jälginud. Jään ootama siis uut katsetust. Muidu on tõesti super kook maitselt! Triin

    ReplyDelete