May 26, 2011

Värviline pasta


Pastategu on imelihtne. Vead pastamasina kapisügavusest välja ja muudkui keerutad. Kevadised maltsast pestod viivad mõtted tihti värskele pastale. Seekord värvisin pastagi kevadtoonidega. Kasutasin peedi- ja spinatipulbrit. Seda on lihtne jahuga segada. Pastat saab toonida erinevates tumedus-astmetes. Tulemuseks on akvarell taldrikul:) Toonimisel tuleb arvestada, et lisaks köögikunstniku värvivalikule annab oma panuse ka keeduvesi.

Vaja läheb ühe sööja kohta:

1 muna
100 g jahu
1 spl õli
2 spl sipnati- või peedipulbrit




Valasin jahu kaussi. Segasin spinat-ja peedipulbrii jahuga, tegin süvendi jahu keskele ja lõin sinna muna. Lisasin õli ja sõtkusin kuni moodustus elastne tainas,rullisin pastamasina abiga õhukeseks ja tükeldasin. Keetsin soolaga maitsestatud vees 2 minutit. Serveerisin karulaugupestoga.

Pulbrid ostsin Tartu Würtspoest, aga leiab ilmselt ka Piprapoest.


15 comments:

  1. Too rippuvate pastaribade foto on väga šeff!!!

    ReplyDelete
  2. Ma pean end üldiselt sõnaosavaks inimeseks, aga sinu blogi pilte vaadates ei tule mul kunagi suust enamat kui "Issand kui ilus..."
    See riidepuuga pilt on ju lausa kunstiteos!

    ReplyDelete
  3. Lisaks esteetilisele elamusele saab siin ka targemaks, mina ei teadnud sellistest pulbritest seni midagi...Pastaribad riidepuul on super!

    ReplyDelete
  4. Väga vinge. Vaat see on puhas köögikunst!

    ReplyDelete
  5. ma annaks ka sellele riidepuule eripreemia ma ei tea mis kategoorias...

    ReplyDelete
  6. Kindlasti on olemas igasugused contest`id nagu best foodphotography..Peaksid Piret saatma oma fotod mõnele sellisele konkursile. Ma arvan, et võidaksid nii mõnegi esikoha. Ei kujuta ette, mis selliste võistluste auhinnafondis võiks olla- gurmeereis? Ei tõepoolest, siis saaksid Sinu blogilugejad ka osa sellest auhinnast- blogist vaadates ja lugedes.

    ReplyDelete
  7. Taigna tegemisel kasutan mina saumikserit kinnises anumas, tainas valmib mõne sekundiga ja ei jää jahujääke ka lauale. aga värvimine on hea mõte.

    ReplyDelete
  8. Riidepuu pilt on tõesti mõnus. Ja pastavärvimise idee ju lausa super.

    ReplyDelete
  9. Tänud heade sõnade eest!
    Marju, ma olen juba võitnud. Nii rohke tagasiside on parim auhind, olen liigutatud:)

    ReplyDelete
  10. Oi kui lahe ;) Super ilus ja kindlasti ka maitsev! Tekitas kohe isu ise ka pastategu proovida.
    Tekkis küsimus, mis jahu Sa kasutasid (kas durumjahu, nagu pasta puhul soovitatakse või tavalist nisujahu? Ja kus võiks Tartus üldse durumjahu saada???)?

    ReplyDelete
  11. Inks, kasutasin durumjahu, aga nisujahuga olen samuti teinud ja töötab küll. Durumjahu ostsin Prismast, Tartu kohta paraku ei oska soovitada:(

    ReplyDelete
  12. Ma muudkui kerin ja vaatan neid pilte ja ei jõua ära ahhetada - nii lihtne, nii värvikirev ja nii-nii kutsuv :)

    ReplyDelete