March 20, 2012

Kevad kohal



Varsselleril on kevade maitse. Selline krõmpsuv ja kahvatu roheline ongi kevad päris-päris alguses. Hea ja ilus on olla, põnev ikka ka, kuidas kõik muutub ja taas ellu ärkab. Valvel tasub olla, et ei magaks maha esimesi hiirekõrvu ja punnis pungasid. Lumi taandub ja valguse kätte poevad esimesed uudishimulikud rohelised libled. Seni kuni nende leidmisega aega läheb panen klaaspurki peotäie mungube, leotan üleöö ja siis lausa silme all kasvavd neile külge väänlevad idud. Täis jõudu, elu ja uut algust. Ilusat kevadet!




4 varselleri vart
5 redist
1 apelsin
1 punane greip
peotäis idusid
röstitud sarapuupähkleid
röstitud kõrvitsaseemneid

Kaste

1 sidruni mahl
1 dl külmpressitud oliivõli
1 spl vedelat mett või agavisiirupit
1 purustatud küüslauguküüs
soola
pipart

Fileeri apelsin ja greip. Tükelda seller ja redised. Laota vaagnale, säti peale idud ja puista üle röstitud seemnete ja pähklitega. Sega eraldi kausis salatikastme komponendid, viimasena lisa õli ja klopi kuni kaste pakseneb. Vala salatile ja serveeri kohe.


7 comments:

  1. Milline valgus, värskus ja puhtus! Seda postitust lugedes on tõesti kevadet tunda, iga meelega. Fotod nagu polekski linnas tehtud...või mis?Igaljuhul tänu sellele kulunud-valgele laualle tekib maalähedane tunne.Kui ma Eestis tagasi olen ja jälle tervislikult toituma hakkan, saab mu hommikusöök koosnema just sellistest salatitest.Loodetavasti:P

    ReplyDelete
  2. Ohh, kui kaunis ja kerge ja kevadine! Kaunist kevade algust ka Puhta Rõõmu perenaisele!

    ReplyDelete
  3. otsib kohe oma idupurgi ka kapipõhjast välja! :)

    ReplyDelete
  4. Need ongi need kuulsad lauad siis? Tundub tõesti, et juba õue kolinud. Päikselise kevade jätkumist!

    ReplyDelete
  5. Ah, kevad ajab, jah maale ja õue:) Tänud heade kevadsoovide eest! Mari-Liis, naudi siis veel, kuni saad:) Britt, pane jah idupurk käe ulatusse, siis seisab meeles, mul läks ka selle otsimisega tiba aega. Marju, just needsamad lauad ongi!

    ReplyDelete
  6. tõeliselt ilus kevad Sul siin blogis! Valgust täis ja helge! Tsitruste fileerimine on ka Sul kadestamisväärselt hästi välja tulnud :)

    ReplyDelete