
Juba mitu nädalat saab Sadamaturult värskeid kammkarpe. Käisin minagi seal tuuker Markoga kammkarbi-juttu puhumas, muuhulgas juhtnööre saamas, kuidas hõrk liha karbist kätte saada. Lahkusin koliseva kotitäiega.
Kodus pusisin karbid lahti ja igas karbis oli veel kingitusena kaasas oranž mari.
Lõikasin iga kammkarbi liha kolmeks õhukeseks viiluks, ladusin taldrikule ja tegin peale marinaadi hooaja lemmikust - karulaugust.



punt karulauku
1 tl riivitud ingverit
1 tl hakitud tšillit
1 laimi mahl
oliivõli
meresoola
Panin kõik komponendid purustajasse ja suristasin kastmeks. Marinaadi valasin kammkarpidele ja lasin veidi maitsestuda.
Marja valasin üle sidrunimahlaga ja raputasin pinnale soolahelbeid.

Oligi aeg avada prosecco või hoopiski valmistada rabarbri-Bellini.
Bellini valmistamiseks peaks siiski varem ettevalmistusi tegema.
800 g rabarbrit
100 g suhkrut
1 apelsin
külma vahuveini
Tükeldasin rabarbri. Pain koos suhkru ja apelsinist pigistatud mahla ning riivitud koorega potti. Keetsin keskmisel tulel 15 minutit, kuni rabarber oli pehme. Kurnasin läbi sõela ja jahutasin. Valasin klaasi veidi rabarbri püreed kallasin juurde külma vahuveini.
