August 25, 2009

Pavlova, kui palav armastus


..... kroonis meie 24-nda pulma-aastapäeva õhtusöögi koos ehtsa šampanjaga.
Peale raputasin ohtralt hapusid sõstraid, et läägeks ei läheks:)

4 toasooja munavalget

noaotsatäis soola 

250 g suhkrut

2 tl maisitärklist 

1 tl vanillisuhkrut 

1 tl valget veiniäädikat 


Serveerimiseks: 

3 dl vahustatud 35% rõõska koort 

marju
Kuumuta ahi 170ºC. Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga. 
Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga pooltugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, äädikas ja vanill ning sega ettevaatlikult läbi. Kalla munavalgevaht küpsetuspaberile ning silu pealt ning külgedelt ühtlaseks.
Pane ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 140ºC. Küpseta 1 tund. Keera ahi kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda. 
Kummuta Pavlova suurele siledapõhjalisele taldrikule. Kata vahukoorega ning kaunista marjadega.

2 comments: