August 17, 2009

Porgandikook




Sume augustiõhtu,ritsikate kontsert ja heietused vana sõbraga. Kosutuseks porgandikook

Põhi:
3 muna
1 dl suhkrut
3 dl täisterajahu
peotäis nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
300 g porgandit    


Kreem:
500 g mascarpone toorjuustu
1 sl sidrunimahla
4 sl tuhksuhkrut
2 muna
veidi valget šokolaadi
kaunistuseks röstitud mandlilaaste

Puhasta ja riivi porgandid. Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks ning lisa omavahel kokku segatud kuivained. Lisa taignasse sulatatud või, riivitud porgand sega ühtlaseks ning vala tainas võiga määritud koogivormi. Küpseta 190kraadises ahjus umbes 35 minutit, eemalda jahtunud kook vormist ning jahuta. Vahusta munad suhkruga ja lisa toorjuust. Maitsesta sidrunimahlaga. Sulata veevannil šokolaad ja nirista segusse. Kata jahtunud kook kreemiga ning kaunista röstitud mandlilaastudega.

No comments:

Post a Comment