August 17, 2009
Mustika semifreddo
Maal on suvel mõnus. Läksime meiegi õega seda mõnu nautima ja seadsime sammud metsa mustikaid korjama. Seltsiks kahe ja poolene õetütar Mia, kes end esialgu kärus sisse seadis kuid kaua seal ei püsinud. Marjakorjamine tundus talle põnev vaid esimesed minutid, peagi sai nutikas tirts aru, et lihtsam on oma väike käeke meie marjakorvi pista, kui pisikesi marju töntside sõrmedega põõsaküljest õngitseda. Suutsime koduni säästa siiski natuke marju ja nendest valmis imelihtne ja suussulav semifreddo. Otse loomulikult on see lihtsustatud retsept, mitte klassikaline semifreddo, kuid maitseb jumalik ja on kui loodud terrassil nauditud suvise õhtusöögi lõpetuseks.
300 g mustikaid
3 spl magusat puuvilja likööri
suur pakk vahukoort
1 dl suhkrut
200 g beseeküpsiseid
Kata lahti käiv koogivorm toidukilega. Püreeri mustikad ja lisa liköör.
Vahusta koor suhkruga ja lisa mustika püreele, seejärel sega ettevaatlikult beseeküpsised, siis kalla kogu segu koogivormi ja aseta sügavkülma 6-ks tunniks.
Serveerimiseks kasta vorm esmalt kuuma vette, siis saab magustoidu kenasti kätte.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Mmm, kui ahvatlev. Sul on kõik pildid blogis väga ilusad ja nõud kenad, millelt toidud serveeritud. Nagu maitsekas restoranis... :)
ReplyDeleteTänan Liina.
ReplyDelete